REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Lun., 2 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6504
17.8° Constanța Luni, 2 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6504

Elevi de la Liceul Călinescu, la Parlamentul European

Elevi de la Liceul Călinescu, la Parlamentul European

Replica API 25 martie 2017 | 00:00 396

Echipa Liceului Teoretic "G. Călinescu" Constanța, formată din Victoria Brînza, Loredana Tănase şi George Cioti, a câştigat premiul I la Concursul Național "Europe, Jeunesse, Francophonie", organizat de Facultatea de Ştiințe Politice, studii în limba franceză, a Universității din Bucureşti. Echipa fost coordonată de prof. Janetta Bărăitaru, iar premiul obtinut constă într-o vizită organizată la Parlamentul European din Bruxelles, cu participarea la dezbateri pe problemele tinerilor.

Concursul se adresează liceenilor din clasele terminale și a fost organizat în cadrul manifestărilor francofone din această săptămană, în parteneriat cu Agence Universitaire de la Francophonie, cu Institut Français de Roumanie şi cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Din acest an, "Europe, Jeunesse, Francophonie" este înscris în lista concursurilor naționale recunoscute de Ministerul Educației Naționale.

Provocarea lansată de această competiţie a fost « «Et si tu étais eurodéputé pour un an? » (« « Dacă ai fi eurodeputat timp de un an ? »). Elevii au fost invitati să propună un proiect în limba franceză vizand includerea socială și egalitatea de șanse a tinerilor, conceput pentru a fi aplicat la nivel european. În finala care a avut loc pe 23 martie au participat 14 echipe din întreaga tară – Alba, București, Botoșani, Constanța (reprezentată de echipa Liceului Teoretic "G. Călinescu"), Galați, Iași, Suceava, Targu-Jiu . Fiecare echipă și-a prezentat proiectul, în fața unui juriu format din specialiști, răspunzand apoi întrebărilor acestora.

„Este o mare reuşită a elevilor noştri, care s-au distins la Bucureşti prin proiectul foarte bine fundamentat, actualitatea temei propuse, prezentarea dinamică şi pertinenţa argumentelor. Suntem mândri de reuşita lor şi le urăm succes la Bruxelles!” a declarat Elena Crăcea , directorul Liceului Teoretic "G. Călinescu" Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari ne mandrim cu voi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265