REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elevi de la Liceul Carmen Sylva, pentru a treia oară la CanSat, un proiect înfiinţat de Agenția Spațială Europeană!

Elevi de la Liceul Carmen Sylva, pentru a treia oară la CanSat, un proiect înfiinţat de Agenția Spațială Europeană!

Replica API 12 martie 2018 | 00:00 759

Echipa Liceului teoretic Carmen Sylva, Carmen Sylva 3: Inspiration, s-a calificat la etapa finală a concursului CanSat România. CanSat este un proiect înființat de către Agenția Spațială Europeană (https://www.esa.int/Education/CanSat) în parteneriat cu Agenția Spațială Română (http://www.esero.ro/?page_id=87 ) și constă în simularea unui satelit în volumul și formă unei doze standard de băutură răcoritoare. CanSat este un proiect înființat de către Agenția Spațială Europeană (https://www.esa.int/Education/CanSat) în parteneriat cu Agenția Spațială Română (http://www.esero.ro/?page_id=87) și constă în simularea unui satelit în volumul și formă unei doze standard de băutură răcoritoare.

Liceul Carmen Sylva este pentru a treia oară la CanSat. Prima oară a participat echipa “Carmen Sylva 1” și a câștigat locul 2 la finala europeană și a două echipă “Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive”, care a câștigat locul 1 la CanSat România, iar la etapa europeană au fost la un pas de a urca pe podium.

„Noi suntem a treia echipă care va reprezenta liceul. Care este misiunea pe care ne-am ales-o? Pentru că misiunea principală este aceași pentru toate echipele aceea de a măsura temperatura și presiunea aerului, misunea secundară pe care noi am ales-o este să verificăm dacă planeta pe care vom ateriza este locuibilă. În detaliu, dorim să stabilim: existența atmosferei și care e densitatea acesteia, existența bioxidului de carbon și în ce concentrație, gaze nocive, apă, un câmp magnetic care să protejeze planeta, radiații și care este spectrul și intensitatea acestora”, au transmis reprezentanţii echipei.

Echipa Carmen Sylva 3:Inspiration este formată din 6 elevi: Olteanu Ana-Maria, Negraia Alina-Luminița, Eremia Delia-Ștefania, Cremenciuc Cătălin-George, Dincă Flavian (elevi ai clasei a IX-a A) și Stăncescu Ionuț (elev al clasei a XI-a C).

În finala competiției de CanSat România s-au calificat doar 9 echipe și va avea loc în luna mai. Echipa câștigătoare va participa la etapa europeană. Tinerii de la Liceul Carmen Sylva pot fi urmăriţi şi susţinuţi cu un un like sau un share pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/search/top/?q=carmen%20sylva%203%3A%20inspiration

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta organizeaza etapa nationala!!! Si mai avem un echipaj calificat la CNMB coordonator dl. Prof. Bararu.
0
0
Foarte bine copii!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614