REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Elevii constănţeni au vizitat Staţia de Epurare Constanţa Nord a RAJA

Elevii constănţeni au vizitat Staţia de Epurare Constanţa Nord a RAJA

Replica API 9 aprilie 2015 | 00:16 350

„Şcoala altfel”

„Şcoala altfel”

Un grup de elevi din municipiul Constanţa a spus prezent, miercuri, la Staţia de epurare Constanţa Nord, în cadrul Programului educaţional Şcoala Altfel, „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Elevii au fost însoţiţi de specialişti ai companiei la Staţia de Epurare Constanţa Nord, care au explicat procesul tratării apei, modalitatea de extragere, tratare şi furnizare a apei către consumatori, procesul de curăţare a apelor uzate şi deversarea lor în emisar etc.

„Şi anul acesta, societatea noastră , în cadrul activităţilor „Săptămâna altfel“, şi-a deschis porţile către obiectivele importante pentru copiii din municipiul şi judeţul Constanţa. În fiecare zi, au fost diverse grupuri de copii, de la diferite şcoli care au făcut, practic, traseul apei. Prezentările au început cu sursele Cişmea 1 b, apoi Laboratorul de tratare a apei, Staţia de Epurare Călăraşi şi ultimul obiectiv, şi cel mai important, Staţia de Epurare Constanţa Nord.

Copiii au aflat în această săptămână procesul tratării aperi, extragerea apei şi până la epurarea apei şi eliminarea acesteia în condiţii de maximă siguranţă în mare“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA. În cadrul campaniei „Apa este viaţa”, desfăşurată în baza protocoalelor de colaborare încheiate între RAJA şi unităţile de învăţământ constănţene, compania a derulat astfel de activităţi şi zilele trecute şi vor continua până pe 10 aprilie 2015.

În program sunt incluse Grădiniţa cu Program Normal nr. 51, Şcoala Generală nr. 8, Şcoala Generală nr. 37, Şcoala Gimnazială nr. 24 “Ion Jalea”, Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanţa şi Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea. Pe parcursul vizitelor, oaspeţilor le sunt oferite broşuri cu informaţii despre investiţiile derulate de compania de apă S.C. RAJA S.A. şi pliantul “Povestea Apei”, o incursiune în universul apei, cu jocuri şi desene amuzante pentru copii.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218