REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Elevii constănțeni, în Piața Victoriei, alături de profesori, la cel mai mare protest din ultimii ani

Elevii constănțeni, în Piața Victoriei, alături de profesori, la cel mai mare protest din ultimii ani

Virgil STOIAN 30 mai 2023 | 08:07 2336

Mii de profesori din întreaga ţară sunt, în această dimineaţă, din nou, în drum spre Bucureşti. În total, sunt aşteptate peste 20.000 de cadre didactice la ceea ce se anunţă a fi cel mai mare protest din ultimii ani. Sindicaliștii au ajuns și la Klaus Iohannis, iar în urma discuțiilor, șeful statului a promis că se va implica, girând un acord politic. Chiar și așa, profesorii au anunțat că greva continuă.

Elevii constanteni, in Piata Victoriei, alaturi de profesori, la cel mai mare protest din ultimii ani

Manifestaţia a început în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, iar apoi profesorii au plecat în marş spre Palatul Cotroceni.

Elevii constanteni, in Piata Victoriei, alaturi de profesori, la cel mai mare protest din ultimii ani

 

Un autocar cu 58 de dascăli a pornit, noaptea trecută, din Drobeta Turnu-Severin spre Capitală. Şi în Suceava, profesorii s-au organizat şi au pornit spre Capitală.

Pe lângă mitingul care va avea loc în Piaţa Victoriei din Bucureşti, vor avea loc proteste şi în ţară. Peste 5.000 de sindicalişti din întreg judeţul sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

În Suceava, organizatorii aşteaptă la proteste peste 2.000 de cadre didactice şi personal auxiliar. La Drobeta Turnu-Severin, 500 de profesori vor picheta Prefectura Mehedinţi, iar în Timişoara se vor aduna în Piaţa Operei aproximativ 300 de protestatari.

Elevii constanteni, in Piata Victoriei, alaturi de profesori, la cel mai mare protest din ultimii ani

Și elevii constănțeni sunt la protest. Aceștia s-au organizat și au plecat cu un autocar la București,s ă fie alături de dascălii lor. Solicitările sindicaliştilor vizează majorări salariale de 20% în timp ce oferta autorităţilor are în vedere prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic.

UPDATE:

Negocierile au eșuat, greva continuă.

UPDATE:

Klaus Iohannis i-a primit pe sindicaliști la Cotroceni

Elevii constanteni, in Piata Victoriei, alaturi de profesori, la cel mai mare protest din ultimii ani

Sindicaliștii au ajuns la discuții cu președintele Klaus Iohannis. La întâlnire au participat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", Anton Hadăr şi un reprezentant al elevilor. Președintele girează un acord cu profesorii. Rămâne de văzut dacă dascălii vor agrea ideea acestui acord sau nu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba nu va e asa putin rusine? Ce treaba aveti voi elevii cu doleantele profesorilor? La carte putorilor, fara carte ramai gol pe interior, o coaja. Ca niste coji sunt si majoritatea profesorilor din ziua de azi. Si voia profesorilor nu va e ma rusine sa faceti greva pe la clasele astea mici unde orice zi conteaza, ca invata o scadere sau o litera si voi nu veti recupera, iar aia care au de dat examene au nevoie ca de aer de meditatii si pregatiri, ca la clasa profesorii sunt pe post de mobilier? Rusine tuturor. Trecutul de kkt, viitorul de super kkt. Succes la strans saibe, pus faianta si spalat la fund mosi in Italia
2
2
Ce elevi, ce auocar! poaza este dintr-un vagon CFR! Bravo jurnalisti replica! Sa va traiasca liderul ahtiat dupa bani!, n***t! inca nu te-am uitat, ai un suflet pe constiinta! urmeaza!
0
0
Vrem URGENT INTRODUCERA UNIFORMEI SCOLARE LA ELEVII DE LA CLASA I PANA LA CLASA A XXII A.DE ADEMENEA EXAMENE DE ADMITERE LA LICEU SI FACULTATE.
2
0
Acum trebuie sa vina ala care ia condus pe jandarmi acum cativa ani de ia batut pe ceilalti demonstranti
4
2
pai tineretul pleaca din tara masiv, aici nu au viitor deloc
9
1
ce inseamna sa stii cand sa SANTAJEZI???? profesorii au prins momentul si cer ca guvernul sa accepte ceea ce vor ei DAR oare cei indreptatiti cu LG 154 ....sa-si primeasca drepturile de 2 ani incoace si se tot amana aceasta LG ce aveti de spus domnilor protestatari???? deci asa functioneaza numai cu santaj
8
4
Rrepeta acelasi text peste tot la toate televiziunile ca un papagal.Al cui este elementu'? Pentru ei este o fericire de nedescris,fac exursii la Bucuresti gratis.Nu sunt afectati ca nu au inceput de examenele,ii doare in c..r si de examene si de profesori.da din gura sunt vazuti si motati binen de profesori la examene.O mana de agarici pogonici,trei lulele reprezinta "toti" elevii din Constanta.Ei sunt " toti elevii din Constanta".Rusine mascaricilor.In excursie la Bucureti sa sustineti voi ...Ce sustineti voi ma? Habar nu aveti pe ce lume traiti.Papagali indoctrinati. Scimbati-va declaratiile.Repetati ca papagalii aceleasi cuvinte.Se folosesc de elevi,nemernicii.
8
8
Ar trebui să vină la scoală și în iulie materia nu se recuperează sau fac scoală ca la stana de oi Trebuiau să facă ore măcar cu elevii care dau admitere la liceu și bacul E posibil la examene să fie note mari nemeritate fiindcă profii au stat în grevă Scoală multă oricum nu trebuie să intri la un loc de muncă bine plătit euro îți face loc Incompetenta și corupția hoția și mafia sânt stabile în r*mânia Educația din ultimii ani la tinerii din liceu se vede in autobuze stă pe scaune cu telefonul in mana bătrânii in picioare La păcanele sânt modele Cu prafuri in licee sânt vedete Viitor asigurat cu tineretul educat Telefoane tatuaje sânt caractere în orașe Educația din scoală se predă intro zi de vară
11
6
Pentru anonimul de mai jos: Daca pui virgula intre subiect si predicat, nu cred ca vei capta atentia prea multor persoane. Poate doar pe a celor de seama ta.
9
4
Acesti elevi, vor sa facă pe plac profesorilor? ar fi bine sa le reducă din materii , elevilor și din banii rămași sa se mărească salariile.poate unele materii care sunt acum în programa scolara, peste ani vor fi inutile.
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369