REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Elevii constănţeni, în vizită la Penitenciarul 'Poarta Albă'! Iată ce experienţă au avut!

Elevii constănţeni, în vizită la Penitenciarul 'Poarta Albă'! Iată ce experienţă au avut!

Replica API 20 octombrie 2018 | 01:16 560

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanţa au participat la activitatea inclusă în proiectul „Lecții de viață“, coordonați de doamna profesoară Nasie Claudia. Potrivit protocolului încheiat, elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanţa s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă și, într-o sală de clasă, au ascultat zece deținuți care și-au spus povestea de viață și au relatat motivul pentru care au ajuns în penitenciar, potrivit infracțiunii săvârșite. Elevii și-au notat impresii, date relevante și, ulterior, au adresat întrebări clarificatoare deținuților. Activitatea a fost condusă de psihologul penitenciarului care le-a oferit elevilor informații suplimentare de psihologie judiciară.

Astfel, prin facilitarea unui dialog între tinerii aflați în detenție și adolescenți, se creează oportunități cu valențe educaționale pentru ambele grupuri, ce pot fi valorificate în vederea prevenirii comportamentelor de risc în rândul liceenilor și în direcția facilitării reintegrării sociale a tinerilor aflați în conflict cu legea.

Protocolul de colaborare, încheiat între instituția inițiatoare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Liceul Teoretic „George Călinescu”, instituția parteneră, are ca obiect cooperarea interinstituțională în vederea desfășurării, în bune condiții, a activităților în direcția prevenirii și combaterii comportamentelor de risc în rândul tinerilor. Scopurile generale ale acestui protocol sunt: promovarea normelor și cerințelor dezirabile social, conștientizarea, de către elevii de liceu, a efectelor comportamentelor de risc și a consecințelor negative care decurg din experiența detenției, reflectarea critică asupra aderării la comportamente indezirabile și asupra factorilor de risc iminent de trecere la actul infracțional și oferirea de suport afectiv persoanelor aflate în custodia penitenciară.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copiii au avut ce invata si vor invata ce dictez pe legile justitiei.
0
0
Bravo, frumos exemplu psihologic, sa ii duceti la Spitalul judetean unde calitatea si profesionalismul este lipsa, mai bine ii indrumam spre Medicina, sanatate, nu spre Violenta si Talharie, ce kakt sa vada la detinuti? Cine kulamea gandeste asa ceva?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920