REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Elevii constănţeni mai au puţin şi se iau la bătaie. CJE: "Se doreşte subordonarea faţă de interesele politice"

Elevii constănţeni mai au puţin şi se iau la bătaie. CJE: "Se doreşte subordonarea faţă de interesele politice"

Replica API 2 august 2014 | 00:00 220

Războiul continuă

Războiul continuă

"În data de 4 august 2014 va avea loc încă un episod din nenumăratele încercări de decredibilizare şi destabilizare a Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Un grup restrâns de elevi, susţinuţi de ISJ Constanţa şi anumite formaţiuni politice, cât şi de persoane "interesate" de la nivel naţional, au anunţat organizarea a încă unei Adunări Generale a Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, fără drept şi cu încălcarea flagrantă a regulamentului de organizare şi funcţionare al CJE Constanţa, cât şi pe cel al Consiliului Naţional al Elevilor", este anunţul pe care preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Alexandru Manda, îl face, pentru a destabiliza iniţiativa lui Cristian Lupu, care, la rândul său, se consideră preşedintele aceleiaşi formaţiuni.

Scindaţi de mai multe luni, elevii constănţeni continuă să se întreţină în scandalul care vizează CJE. Totul se pare că a pornit de la dorinţa fostului preşedinte al CJE, Andrei Gîlcă şi, pe atunci, vicepreşedintele Manda, de a determina autorităţile locale să acorde abonamente la preţ redus cu 50% pentru toate categoriile de elevi, aşa cum este stipulat în Legea Educaţiei. Cum autorităţile s-au făcut constant că "plouă", nervii s-au întins la maximum şi o parte dintre elevi au pornit o răzmeriţă. Replica e Constanţa relata la sfârşitul lunii martie despre scandalul teribil care s-a iscat la Palatul Copiilor.

După demisia lui Gîlcă, evenimentele au escaladat şi, sub oblăduirea şefului ISJ, Răducu Popescu, s-au făcut fel şi fel de numiri la şefia CJE, precum Lăcrămioara Soare, care a eşuat lamentabil chiar când s-a conceput special pentru ea o şedinţă de înscăunare. Emoţiile teribile nu i-au impresionat nici pe cei care ar fi votat-o de facto şi, astfel, funcţia a rămas din nou în aer. La finalul lunii iunie, tabăra anti Manda s-a reunit din nou. De data aceasta, şapte persoane, la Muzeul de Istorie Naţional şi Arheologie Constanţa, prilej numai bun pentru un nou circ în ograda CJE, de data aceasta condus de Sergiu Bălan, care a demisionat, lăsând astfel drum liber lui Manda să îşi desfăşoare activităţile în linişte. Sau nu. După Bălan, a venit domnia lui Lupu. Noul "şef" intenţionează să organizeze noi alegeri, luni, 4 august a.c. În acest sens, tabăra Manda apelează la solicitarea de încetare a acestui demers nestatutar.

"Adunarea Generală a CJE Constanţa poate fi convocată doar de către Biroul Executiv al CJE Constanţa, printr-o adresă scrisă transmisă cu cel puţin şapte zile înainte de data programată pentru întrunirea acesteia. Vrem să aducem în atenţia opiniei publice că în cadrul întrunirii din 4 august 2014, domnul Cristian Lupu, alături de alte persoane din structurile naţionale şi din alte instituţii locale vor încerca să simuleze organizarea unui nou tur de alegeri pentru ocuparea funcţiilor din Consiliul Judeţean al Elevilor. În condiţiile în care la ultima întrunire a Adunării Generale a CJE Constanţa au fost prezenţi doar 5 membrii ai CJE Constanţa, coroborat cu boicotul împotriva acţiunilor domnului Cristian Lupu şi a celorlalţi co-participanţi ai acestuia, la întrunirea convocată în 4 august 2014 vor participa în jur de 1-3 membri ai Adunării Generale, în condiţiile în care suntem în vacanţa de vară, iar noul an şcolar începe în aproximativ o lună. (...)Miza acţiunilor din 4 august 2014 rezidă în participarea lui Cristian Lupu la Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Naţional al Elevilor ce va avea loc la Sinaia în perioada 5-12 august. La această adunare va fi dezbătut un subiect controversat de mulţi ani şi anume modificarea regulamentului CNE", se mai arată în informarea lui Manda.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218