REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Elevii critică metodele de corectură a Examenului de Bacalaureat

Elevii critică metodele de corectură a Examenului de Bacalaureat

Replica API 13 iulie 2017 | 01:26 364

Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă profunda indignare față de corectarea deplorabilă a lucrărilor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an. Deşi în fiecare an şcolar sunt sesizate inconveniente, sesiunea 2017 pare a fi marcată de erori majore de corectare a lucrărilor, erori ce afectează rezultatele absolvenților, inscrierea în învățământul superior, dar şi integritatea sistemului educațional.

„Într-o primă instanță, în urma corectării contestaţiilor, şi în acest an numeroase, se remarcă diferențe mai mari de un punct față de corectările inițiale. Printre județele unde s-au regăsit probleme de corectare amintim de Brașov, Vrancea, Constanța, Neamț, Hunedoara, Gorj și Dâmbovița, comisiile care au corectat lucrările provenite din aceste județe dând dovadă de lipsă de profesionalism în acordarea punctajelor şi periclitând astfel parcursul academic al absolvenților.

Mai mult decât atât, considerăm inadmisibil să existe cazuri în care elevii să fie eliminați din cadrul examenului de Bacalaureat pe baza unor motive nefondate, precum cele semnalate în județul Dâmbovița. Mai concret, elevii Ana Maria Ionița și Alexandru Toma au fost declarați eliminați din examenul de Bacalaureat în circumstanțele unei presupuse tentative de fraudă. Susținem pe deplin că eroarea aparține comisiilor care au corectat lucrările celor doi elevi, deodată ce înregistrările video infirmă orice presupusă astfel de tentativă. În contextul în care admiterile pentru accederea în învățământul superior încep în aproximativ două săptămâni, solicităm Ministerului Educației Naționale asumarea vinei şi soluționarea acestor erori covârșitoare care s-au produs pe parcursul corectării lucrărilor astfel încât rezultatele şi eforturile celor doi elevi să nu fie pe deplin compromise, odată cu parcursul lor educațional.

În al doilea rând, atragem atenția asupra unui caz revoltător din județul Suceava, în care sunt solicitate taxe pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat şi a foii matricole, fapt ce contravine legislației în vigoare şi ce demonstrează încă o dată crezul anumitor unități şcolare conform căruia deciziiile consiliului de administrație sunt mai presus de lege.

În final, structura reprezentativă a elevilor din România ridică problema restructurării examenului, astfel încât să fie eliminați itemii subiectivi şi să existe bareme clare de notare, cu direcții bine conturate de abordare a noțiunilor, şi solicită profesorilor din cadrul comisiilor de corectare să acorde o atenție deosebită corectării lucrărilor pentru o evaluare cât mai obiectivă și corectă, rezultatele examenului de Bacalaureat reprezentând pentru absolvenții ciclului de învățământ preuniversitar principalul pilon de susținere în vederea admiterii în învățământul superior”, se arată în mesajul transmis de Consiliul Elevilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aceste esecuri sunt rezultatele cunostintelor dascalilor ce au reusit sa-si cumpere licente acordate de abramburica ca avut un singur rezultat in functia de ministru acla de a distruge invatamantul si de a desfiinta scolile profesionale.
1
0
Nu aveti nimic de spus cu privire rezultatele dvs. de la titularizare domnilor si doamnelor dascali? Nu ne vorbiti si de comportamentul dvs plin de aroganta si dispret fata de elevi? Dar de caracterele voastre infecte si de bolile psihice de care suferiti nu aveti nimic de spus? Rezultatele evevilor sunt si oglinda activitatii voastre profesionale.
2
0
renuntati la facebook, club, bar, cafenea, terasa, mall, invatati si vor fi alte rezultate. Cand toate terasele sunt pline de elevi, nu poti astepta rezultate. Dragii elevi, acestea sunt rezultatele muncii voastre!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614