REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elevii de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân“ din Constanța au vizitat Penitenciarul Poarta Albă

Elevii de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân“ din Constanța au vizitat Penitenciarul Poarta Albă

Replica API 11 noiembrie 2019 | 08:23 567

Un grup de 30 elevi de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân“ s-a deplasat în data de 9 noiembrie a.c., la Penitenciarul Poarta Albă. Acţiunea a făcut parte din prima etapă a Proiectului Judeţean “Lecţii de viaţă”, proiect iniţiat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa - coordonat de psihologul şcolar Liliana Ţepeluş şi realizat în parteneriat cu Penitenciarul Poarta Albă.

Proiectul îşi propune sensibilizarea şi responsabilizarea adolescenţilor în ceea ce priveşte fenomenul infracţionalităţii, prevenirea şi combaterea comportamentelor de risc, lărgirea orizontului de comunicare şi susţinerea afectivă a tinerilor privaţi de libertate. Provocările adolescenţei pot constitui premise în apariţia comportamentelor delincvente. Proiectul „Lecţii de viaţă” vine în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale celor două categorii de beneficiari vizaţi: elevii şi tinerii aflaţi temporar în detenţie. Prin intermediul dialogului cu persoanele private de libertate şi prin reflectarea asupra conduitelor indezirabile adoptate de către tineri ce aparţin generaţiei lor, elevii de liceu vor dobândi un tip de învăţare experienţială ale cărei valenţe formative sunt net superioare dezbaterilor de idei.

De asemenea, prin implicarea specialiştilor de la Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, problematica minorilor şi tinerilor aflaţi în detenţie poate sensibiliza opinia publică în direcţia identificării acelor soluţii optime de integrare a tinerilor ce execută o pedeapsă privativă de libertate, la viaţa socială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am luat medicatia dar n-are efect. Nu reuseste sa contracareze efectul realitatii unui stat securisto-politienesc represiv !
0
3
SCHIMB DE EXPERIENTA! Atata se poate!
1
3
La Mircea toti copiii de securisti sau masoni sau Rotary si Rotaract caca m as pe zilele si sanatatea voastra!Poate raman parintii pe la Poarta Beiaz?nu?baga mi as pula in copiii vostri vreti sa i bagati in masonerie de mici?baga le as un bat un cur lor si nevestelor voastre
1
4
esti diliu? Medicatia trebuie luata ZILNIC! Altfel incepi sa delirezi nebunii de genul celor din postarea ta!
5
2
Comportamente indezirabile? pentru cine si amia les ce a determinat aparitia acestora? Nu cumva sunt o reactie la abuzurile societatii militariste - serviciile secrete sunt militarizate - si a statului politenesc in care ai voie doar sa fii sclav si sa mori?
2
5
ar fi trebuit testati pt consum de droguri si deja retinuti ca acolo se poarta
0
5
idee excelenta! Toti tinerii, pana la majorat ar trebui sa viziteze o puscarie! Ptr Alex, comentariul tau te recomanda ptr o astfel de vizita! -nu ai suficienta materie cenusie care sa te tina departe de bele.
7
2
Si ma-ta ar fi de acord?Ce kkat ridicati in slavi niste liceuri ? Dintre cei care au terminat liceurile slavite unul imi vine in minte: Bircea Madea un speolog al anusului cu limbuta .
2
1
In vizita la Poarta Alba sa mearga elevii de la CA ROSETTI, VIRGIL MADGEARU, CAROL, nu cei de la MIRCEA, OVIDIUS si TRAIAN.
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367