REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Elevii de la „Mircea”, premiați pe bandă la întreceri educative și sportive

Elevii de la „Mircea”, premiați pe bandă la întreceri educative și sportive

Replica API 14 mai 2015 | 00:00 124

Premii de notorietate

Premii de notorietate

În plină atenție publică demarată de cei doi elevi care au consumat etnobotanice în toaleta școlii, conducerea liceului „Mircea cel Bătrân” se străduiește să scoată în față și aspectele bune ale instituției. Astfel, miercuri, la sediul școlii a avut loc o festivitate de premiere a unor elevi care s-au făcut remarcați pe plan educațional la nivel european și nu numai.

„Paul Gerea Haidu are premiul doi, medalia de argint, la olimpiada internațională de chimie „Mendeleev”, din Armenia, săptămâna trecută și medalia de bronz la olimpiada internațională de științe la nivel european, în Austria, în aceeași perioadă. Practic, a fugit cu un avion de la o olimpiadă la cealaltă. Avem echipe de elevi și eleve care au participat la un concurs internațional, care a devenit tradițional pentru școala noastră, „Marco și Alberto Ippollito”, în Italia, la federația profesorilor italieni”, a spus directorul Vasile Nicoară.

Pe lângă Haidu, au mai obținut premii următorii: Lorena Maria J., elevă în clasa a VIII-a, a obținut anul trecut locul trei la cupa „Cetății Deva” și același loc la aceeași competiție anul acesta și locul doi la campionatul național „Constanța” – 2015, la aerobic. Tot la aerobic, Andreea S., din clasa a XI-a D, a obținut locurile întâi la grup și doi la „europene”, anul trecut și locul întâi în grupe, la campionatul național.

La culturism, Lorena Maria J. a obținut un nou premiu, locul întâi la cupa națională „Iași”. La atletism, elevul Cristian Constantin, din clasa a XII-a D, a obținut anul acesta locurile întâi și trei la campionatul național școlar, la probele tripusalt și lungime și locul trei la campionatele naționale de seniori și tineret, la proba triplusalt. Tot la atletism, Vlad Dragomir a obținut, anul trecut, locurile patru la campionatul național de juniori, proba de triplusalt și la campionatul național școlar.

La tenis de câmp, elevul Sergiu Medeșan, a obținut anul trecut locul trei în Malta, la campionatul internațional organizat de Federația Europeană de Tenis; locul doi, la Chișinău și, anul acesta, a obținut locul doi la simplu, în Macedonia și același loc, la dublu.

De asemenea, echipele școlii au obținut premii și la baschet, volei și fotbal, după cum urmează: echipa de baschet băieți – liceu, locul doi la faza județeană 2015; echipa de baschet – gimnaziu, locul doi la aceeași fază; echipa de volei fete – gimnaziu, locul trei la faza județeană 2015; echipa de volei fete – liceu, locul doi la aceeași fază, iar echipa masculină de fotbal – gimnaziu, s-a clasat pe locul patru la faza județeană 2015.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218