REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elevii de la Nicolae Tonitza au sărbătorit Ziua Mondială a Apei alături de RAJA

Elevii de la Nicolae Tonitza au sărbătorit Ziua Mondială a Apei alături de RAJA

Replica API 24 martie 2014 | 00:00 214

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993, pentru prima dată, ca Zi Mondială a Apei, iar de atunci, Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte anual o temă ce evidenţiază probleme specifice referitoare la apa potabilă, în jurul căreia se desfăşoară acţiunile programate. Prin tema de anul acesta, "Apa şi energia", se trage un semnal de alarmă asupra creşterii consumului de apă şi de energie, componente de bază ale vieţii, creşterii economice şi progresului uman. Totodată, se evidenţiază interdependenţa celor două resurse: producţia de energie şi distribuţia acesteia necesită utilizarea resurselor de apă, şi vice versa, aproximativ 8% din producţia de energie globală este utilizată pentru pomparea, tratarea şi transportul apei către consumatori, iar la final, pentru epurarea ei. Apa şi energia sunt poate cele mai mari provocări globale, actuale şi viitoare, dacă ţinem cont de de escaladarea cererii, accesul tot mai nesigur la resurse şi, nu în ultimul rând, de necesitatea reducerii efectelor încălzirii globale.

Ca în fiecare an, SC RAJA SA Constanţa a sărbătorit ziua de 22 martie alături de copiii constănţeni, iar una dintre cele mai frumoase surprize a venit din partea elevilor de la Şcoala gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza", care au realizat o expoziţie de desene a caror temă a respectat sloganul sărbătorii apei din acest an, "Apa şi energia". "Lucrările, realizate de către elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, au fost expuse în sala de consiliu a societăţii noastre. Elevii din clasele primare ale Şcolii Nicolae Tonitza au fost, la rândul lor, invitaţii RAJA, într-un tur la mai multe puncte de lucru ale societăţii. Vizita a urmat traseul apei de la puţurile de mare adâncime, până la robinete şi a inclus sursele de apă, laboratorul de analize chimice şi biochimice, unde au putut testa chiar ei potabilitatea apei. Următoarea oprire a fost la cea mai mare staţie de pompare din municipiul Constanţa. Drept mulţumire pentru vizita inedită, copiii au pregătit un frumos program de dansuri artistice, au cântat "La mulţi ani!" şi au dăruit toate picturile realizate de ei. De asemenea, întrucât vizita le-a stârnit interesul pentru tot ceea ce presupune traseul apei, s-a stabilit ca în viitorul apropiat să realizăm împreună o activitate la cea mai mare staţie de epurare din ţară, Constanţa Nord", au spus reprezentanţii RAJA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102