REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elevii de la Virgil Madgearu ştiau cine vinde droguri la poarta liceului - iată IMAGINI cu dealerii de cannabis!

Elevii de la Virgil Madgearu ştiau cine vinde droguri la poarta liceului - iată IMAGINI cu dealerii de cannabis!

Replica API 14 noiembrie 2013 | 00:00 621

În timp ce profesorii nu vor să afle care este realitatea,

În timp ce profesorii nu vor să afle care este realitatea,

Tânărul de 24 de ani, arestat pentru trafic de droguri, Alexandru Lucian Bazan, rămâne în arest, pe când complicii lui, Dragoş Florinel Petcu, de 19 ani şi Cătălin Robaciu, de 17 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate. Cel care conducea afacerea de vânzare a drogurilor în imediata apropiere a Liceului Virgil Madgearu din Constanţa era Bazan, iar cei doi îl ajutau. Se presupune că printre clienţi se aflau şi elevii respectivului liceu, lucru neconfirmat încă, întrucât cercetările sunt în toi. Însă, o legătură tot există, dat fiind faptul că Dragoş Florinel Petcu este elev al respectivei unităţi de învăţământ. Foştii lui colegi au spus că acesta a rămas repetent în clasa a X-a şi de atunci nu mai ştiu nimic de el, însă învaţă tot acolo şi are şi o iubită tot din Madgearu.

Tribunalul Constanţa a constatat, la data de 13 noiembrie, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi a menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpatul Alexandru Lucian Bazan. De asemenea, i-a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Acesta este acuzat de trafic de droguri de mare risc, iar potrivit anchetatorilor, el îşi procura marfa pe relaţia Spania - România. Era filat de mai multă vreme, fiind prins în flagrant pe data de 28 octombrie, cu el aflându-se şi cei doi, respectiv Dragoş Florinel Petcu şi Cătălin Robaciu, în timp ce deţineau în mod ilicit, în vederea vânzării, cantitatea de 25 grame cannabis porţionat la aproximativ 1-1,5 grame şi pentru care pretindeau suma de 70 lei/gram. Au urmat percheziţii domiciliare la "capul" reţelei, unde au fost găsite alte 244 de grame de cannabis păstrate într-o pungă, sub pat. La acea dată au existat zvonuri conform cărora complicii ar fi elevi ai Liceului Virgil Madgearu, lucru infirmat de către Mirela Titu, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, care a precizat că Poliţia nu a anunţat-o cu privire la aşa ceva. Însă, o legătură tot există, de acest lucru ştiind cel mai bine chiar elevii unităţii şcolare. Potrivit acestora, Dragoş Florinel Petcu este elev acolo, dar a rămas repetent în clasa a X-a, nemaiştiind nimic de el de la acea dată, întrucât nu s-au mai întâlnit, mergând la cursuri la alte ore. De asemenea, şi iubita lui este elevă la Virgil Madgearu. Ajungând şi la cel de-al treilea membru, Robaciu Cătălin este din Sarichioi, Tulcea, unde a şi absolvit cele 8 clase, acum fiind elev la un liceu tot din Tulcea. Din câte se pare, acesta a fost racolat de Petcu, care, la rândul său, este prieten cu Alexandru Lucian Bazan. Reamintim că poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa acţionând în vederea combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri în zona unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa au prins în flagrant în data 28.10.2013, ora 12.00 pe Alexandru Lucian Bazan, de 24 ani, Cătălin Robaciu de 17 şi Dragoş Florinel Petcu, de 19 ani, toţi din Constanţa, în imediata apropiere a Liceului Virgil Madgearu, în timp ce deţineau în mod ilicit în vederea vânzării, cantitatea de 25 grame cannabis porţionat la aproximativ 1-1,5 grame şi pentru care pretindeau suma de 70 lei/gram. La domiciliul lui Alexandru Lucian Bazan a fost efectuată o percheziţie, după care a fost arestat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367