REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Elevii din anii terminali s-au întors la şcoală

Elevii din anii terminali s-au întors la şcoală

Replica API 3 iunie 2020 | 00:00 905

După aproape trei luni de pauză, elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a au revenit în instituţiile şcolare pentru a se pregăti pentru examenele pe care urmează să le susţină. Astfel, în perioada 2-12 iunie, şcolile gimnaziale și liceele vor fi deschise pentru toţi cei care vor dori o pregătire suplimentară, fie pentru evaluarea naţională fie pentru bacalaureat.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie

La nivelul judeţului Constanţa sunt 11.748 de elevi care vor susţine examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, iar dintre aceştia circa 70% se preconizează că se vor prezenta la aceste pregătiri speciale, conform spuselor lui Sorin Mihai, inspectorul şcolar general.

Evaluarea Naţională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie.

Sorin Mihai

Sorin Mihai: Suntem asigurați cu materiale dezinfectante și măști achiziționate prin Ministerul Educației și al Cercetării

„Astăzi începe perioada de pregătire pentru examenele naționale. Elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt așteptați în unitățile de învățământ din județ. Cei care nu pot sau nu doresc să participe la aceste cursuri față-n față, pot opta pentru pregătirea online. Directorii dar și inspectorii școlari au pregătit și monitorizat atent unitățile de învățământ. Suntem asigurați cu materiale dezinfectante și măști achiziționate prin Ministerul Educației și al Cercetării” a declarat Sorin Mihai.

Marți, 2 iunie, inspectorul școlar general, împreună cu șefa DSP, Cristina Schipor dar și cu prefectul Constanței, George Niculescu au mers în mai multe unități de învățământ pentru a verifica respectarea măsurilor menite a proteja elevii de coronavirus.

Măsurile luate de instituţiile de învăţământ din Constanţa

Astfel, un număr de 160 de instituții de învățământ constănțene au luat ca măsuri: organizarea accesului în unitate astfel încât să se păstreze distanța minimă necesară; realizarea dezinfecției mâinilor și a triajului epidemiologic, precum și verificarea temperaturii elevilor înainte de accesul în interiorul școlii; derularea activității de pregătire pe grupe formate în sala de clasă astfel încât să se păstreze distanțarea socială; stabilirea pauzelor de 10 minute la fiecare oră, timp în care spațiul de lucru va fi aerisit; dezinfectarea încăperilor cu substanțe biocide înainte de începerea activității și aerisirea acestora cel puțin 30 de minute; punerea la dispoziția elevilor și cadrelor didactice a măștilor (acestea vor fi colectate în locuri special amenajate), dar și a altor echipamente de protecție; individualizarea pupitrelor (cu ajutorul etichetelor) și reprezentarea grafică a așezării în bancă, la intrarea în sală; asigurarea de dispozitive cu substanță dezinfectantă pentru mâini atât în sala de clasă, cât și la intrarea în toalete.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369