REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ELEVII din INDEPENDENȚA, ȚINUȚI cu FORȚA ACASĂ, că n-au CĂLDURĂ în ȘCOALĂ!

ELEVII din INDEPENDENȚA, ȚINUȚI cu FORȚA ACASĂ, că n-au CĂLDURĂ în ȘCOALĂ!

Replica API 18 noiembrie 2021 | 10:00 1130

Locuitorii ce au copiii la unitățile de învățământ din Independența fac acuzații la adresa autorității locale. Mai exact, ‘din vina primarului’ copiii au stat trei zile în mediul online. Primarul, Gâscan Cristea, a oferit lămuriri. S-ar părea că elevii au fost lăsați să învețe timp de trei zile în online pentru că profesorii nu au anunțat Primăria că vor rămâne fără combustibil pentru încălzire. Între timp, conform primarului, rezerva de combustibil a fost refăcută, urmând ca în cel mai scurt timp elevii să revină în bănci.

Grădinița din Independența

Acuzații la adresa Primăriei Independența! Un locuitor al comunei acuză autoritatea locală și, mai cu seamă, primarul, pentru că ține elevii acasă pe ‘motiv’ că incidența este mare, însă ei ‘știu’ că de fapt nu ar fi bani pentru încălzirea unităților de învățământ.

„Domnul primar a tăiat căldura la școală și grădiniță. De fapt, a închis școala și grădinița nu pentru incidenta Covid și pentru simplul fapt ca nu are bani de căldură. Deci școlile și grădinițele din independenta se închid și se deschid după bunul plac al primarului. Când are chef dă drumul la căldură când nu... mor copiii în frig”, a declarat pentru Replica un locuitor al comunei.

Foto cu rol ilustrativ

Ce spune primarul despre acuzațiile aduse

Primarul Gâscan Cristea dezminte acuzațiile care îi sunt aduse și, contactat fiind, ne-a declarat faptul că a fost o problemă de comunicare între unitatea de învățământ și Primărie și de aceea s-a ajuns la această problemă.

„Copiii au învățat de acasă luni, marți și astăzi (n.r. miercuri, 17 noiembrie) pentru că am primit motorina și nu a venit ANAF-ul să facă înregistrarea la motorină și nu putem să dăm drumul la centrală. Eu nu am știut de această problemă și am fost la directoare, am vorbit cu ea și mi-a explicat despre ce este vorba. Deci, combustibilul a rămas pe minim și noi îl așteptam de vineri. Din câte am înțeles au întârziat la vamă, cu proceduri. Noi am pregătit tot, combustibilul a venit marți, la ora 19, l-am pus în bazin. Acesta ajunge pentru toate unitățile de învățământ numai că trebuie să vină ANAF-ul să pună sigiliul ca să-i dăm drumul. De joi va începe școala normal, asta dacă vin cei de la ANAF așa cum ne-au anunțat, să putem să dăm drumul la căldură”, ne-a declarat primarul Gâscan Cristea.

Gâscan Cristea

De precizat este și faptul că incidența în localitatea Independența a fost în scădere în ultimele zile, miercuri, 17 noiembrie, fiind de 0.35.

Poarta grădiniței, cu lacăt

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici copiii de la liceul blaga constanta nu au caldura!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614