REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Elevii din România ar putea fi vaccinați împotriva COVID-19 chiar în unitățile școlare

Elevii din România ar putea fi vaccinați împotriva COVID-19 chiar în unitățile școlare

Replica API 4 august 2021 | 00:00 545

Vești noi pentru toți elevii din România! După ce ministrul Educației a anunțat că școlile vor fi deschise chiar dacă valul al IV-lea de coronavirus va izbi România, ministrul Sănătății a anunțat că elevii ar putea fi vaccinaţi chiar la şcoală, scrie spynews.ro

Conform declarațiilor medicilor de specialitate, valul al patrulea de SARS-CoV-2 ar putea veni în România chiar la jumătatea acestei luni. În condițiile date, Ioana Mihăilă a făcut un anunț legat de vaccinarea tuturor elevilor.

E oficial! Elevii ar putea fi vaccinaţi la şcoală, conform anunțului făcut de ministrul Sănătății din România, Ioana Mihăilă. Așadar, școlarii care au împlinit deja vârsta de 12 ani ar putea fi vaccinați în cabinetele medicale din școli.

În ceea ce privește testarea celor mici, toți elevii care au simptome specifice noului coronavirus vor fi testați încă de la începerea noului an școlar, din această toamnă. În general, vaccinarea împotriva virusului va avea loc în școlile care au personal medical suficient, dar și elevi care au indicaţia de a fi vaccinaţi.

”Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare", a anunţat ministrul Ioana Mihăilă.

Elevii care au simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2 vor fi testați cu teste acreditate de forurile ştiinţifice europene, teste rapide antigen. De asemenea, măsurile de protecție împotriva coronavirusului vor fi respectate în unitățile școlare.

Așadar, elevii vor purta masca de protecție în continuare, se va avea în vedere și ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul, dar și distanţarea fizică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat un susținător a reînceperii școlii în format fizic, în condițiile în care perioada în care cursurile s-au desfășurat în format online a însemnat o scădere semnificativă a rezultatelor școlare. Mai mult decât atât, elevilor le-a fost mult mai greu să se reintegreze în colectiv odată cu reîntoarcerea în bănci și, inevitabil, au apărut și numeroase cazuri de bullying.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218