REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ELEVII îi cer lui CHIȚAC să le MĂREASCĂ BURSELE, după ce FĂGĂDĂU le-a dat ŢEAPĂ

ELEVII îi cer lui CHIȚAC să le MĂREASCĂ BURSELE, după ce FĂGĂDĂU le-a dat ŢEAPĂ

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 2752

Elevii constănţeni au ajuns la capătul răbdării, după luptele grele duse cu fosta administraţie pesedistă, condusă de Făgădău. Ani de zile, aceştia au cerut mărirea burselor elevilor, însă discuţiile s-au finalizat doar cu scandaluri între Asociaţia Elevilor şi cei aflaţi la conducere. Elevii constănţeni cer noii administraţii locale să le fie mărite bursele şi speră că lucrurile se vor schimba în bine şi se vor concretiza.

Asociația Elevilor din Constanța susţine că hotărârea privind mărirea burselor elevilor trebuie adoptată în cel mai scurt timp și solicită creșterea a trei din cele patru tipuri de burse de care beneficiază elevii. Aceştia cer noii administrații locale suplimentarea fondurilor pentru educație, astfel încât învățământul constănțean să devină cu adevărat o prioritate. AEC precizează faptul că bursele vor ajunge cu întârziere la elevi dacă hotărârea de consiliu local prin care să fie stabilite numărul și cuantumul acestora nu va fi adoptată cât mai repede.

Se cere majorarea burselor de merit, de ajutor social şi de studiu

Asociaţia Elevilor din Constanţa luptă pentru majorarea cuantumului burselor, aceștia menținând solicitările privind creșterea acestora la sume care să răspundă nevoilor reale ale elevilor. Astfel, elevii constănţeni solicită, în continuare, majorarea bursei de merit, de ajutor social și de studiu la următoarele sume, stabilite în funcție de salariul minim pe economie: 135 de lei pentru bursa de merit, reprezentând 10% din salariul minim pe economie; 405 de lei pentru bursa de studiu, reprezentând 30% din salariul minim pe economie; 540 de lei pentru bursa de ajutor social, reprezentând 40% din salariul minim pe economie.

„Bursele reprezintă un sprijin pentru elevii cu posibilități materiale reduse”

Andreea-Sabina Spătariu, președintele AEC, a precizat că, la Constanţa, educaţia a fost subfinanţată. “Educația constănțeană a fost subfinanțată ani la rând și a avut de suferit din cauza administrației locale, deci avem nevoie de măsuri imediate pentru a putea vedea o îmbunătățire reală. Bursele reprezintă principalul sprijin pentru elevii din familiile cu posibilități materiale reduse și pot face diferența dintre un elev care își continuă studiile și unul care le abandonează”, a explicat aceasta. În prezent, bursa de merit este de 50 de lei, iar bursele de studiu și de ajutor social au valoarea de 250.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amirale te-au sustinut in campanie, esti dator acum. Dar sunt sigur ca o sa le dai muie asa cum o sa ia toata Constanta
8
2
mai copilasi vedeti ca daca il mai sacaiti mult pe amiral vi le taie ca astia de la peleleu asa fac cand se enerveaza
7
1
Asociatia Elevilor, organizatie politica. Mananca cacat. Acum de ce nu urla cu inspector sef PNL. Habar nu au ce burse a dat Primaria pentru ca ei sunt analfabeti. Ce elevi sunt in asociatia asta?
6
1
S o futem pe ma ta
0
2
Bursa de merit e prea mica, e bine sa nu se acorde, elevii f buni nu merita recompense!
2
5
Va sustine Asociatia Elevilor..o sustinea de cand erau implicati in schimbarea directorilor in liceele constantene..masa de manevra
4
0
Chitac a fost doar un bandaj la rana numita fagadau pe care in mod bizar PSD-ul inca refuza sa o inchida, tampitul permitandu-i nemrnicului sa candideze pe pozitia a 3-a de pe listele de deputati la parlamentare cand logic si normal Fagdau trebuia exclus din partid la ce scor a luat la locale respectiv de prejudicii masive de imagine a creat PSD-ului. Fagadau si atitudinea lasa la locale cand s-au lasat furati e motivul pentru care eu nu votez PSD. Exclus sa-l trimit in Parlament pe Futendau si nu am garantia ca votul nu va fi furat si ca PSD poate sa apere votul de hienele usr-isto-marxiste!
2
1
sclaveti imputiti
6
1
Pe 6 dec. sunteti "invitati" de Lucovid si Maimutannis sa luati sau sa dati MUIE PNL-ELEPRELOR.Totul depinde de "pozitia" alegatorului de : capra PNL-EPRE sau de OM inteligent.
8
4
Domnule Primar, avand in vedere ca sunteti Profesor Universitar, poate faceti dreptate si premiati olimpicii Constantei cu aceleasi premii ca ale sportivilor. Pe Fagadau nu l-a interesat performanta in educatie.
8
6
Iar chitac le va da la muie
9
5
Bursele se stabilesc de Consiliul Local, adica Primarie
3
1
nu va mai ajung banii de droguri?la sapa ba!
3
7
Copiii din familii nevoiase merita pe cind ceilalti din familii instarite nu. Noi care ne-am nascut mai devreme nu am primit asa ceva si slava domnului am invatat carte.
7
2
Primaria cu bursele elevilor?
6
3
a facut pe pizda ma-tii. futuva-n gura de idioti, in afar de lamentatii si imprecatii nu stiti nimic. cacatilor.
8
4
A facut trenu
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614