REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța, în vizită la Penitenciarul Poarta Albă

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța, în vizită la Penitenciarul Poarta Albă

Replica API 7 noiembrie 2019 | 02:12 616

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa au participat la activitatea inclusă în proiectul „Lecții de viață“, coordonată de doamna profesoară Claudia Nasie, psihologul școlii, și profesorii diriginți ai claselor a IX-a E și a IX-a F.

Potrivit protocolului de colaborare încheiat, elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa au fost familiarizați de către doamna psiholog în legătură normele ce trebuie respectate în această instituție. Ulterior, s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă și, în capela penitenciarului, au ascultat zece deținuți care și-au spus povestea de viață și au relatat motivul pentru care au ajuns în spațiul închisorii, potrivit infracțiunii săvârșite. Elevii și-au notat impresii, date relevante și, ulterior, au adresat întrebări clarificatoare deținuților. În incinta penitenciarului, activitatea a fost coordonată de psihologul acestei instituții, care care le-a oferit elevilor informații suplimentare de psihologie judiciară. Elevii au înțeles că aderarea la comportamentele indezirabile social reprezintă un risc iminent de trecere la actul infracțional. Este recomandat ca adolescenții să-și selecteze grupul de prieteni și să evite implicarea în comportamente de risc, iar săvârșirea unor infracțiuni duce la privarea de libertate. Astfel, prin facilitarea unui dialog între tinerii aflați în detenție și adolescenți, s-au creat oportunități educaționale pentru ambele grupuri, ce pot fi valorificate în vederea prevenirii comportamentelor de risc în rândul liceenilor și în direcția facilitării reintegrării sociale a tinerilor aflați în conflict cu legea. Educaţia reprezintă, așadar, cel mai important mijloc în vederea prevenirii apariţiei conduitelor indezirabile. Limita între aceste conduite şi comportamentul deviant, sancţionat social şi penal, este, uneori, trecută extrem de uşor de către tineri, iar detenţia, ca formă privativă de libertate, devine o experienţă cu multiple conotaţii la nivel individual şi social.

Proiectul „Lecţii de viaţă” iniţiat de Penitenciarul Poarta Albă în parteneriat cu CJRAE Constanţa vine în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale celor două categorii de beneficiari vizaţi: elevii şi tinerii aflaţi temporar în detenţie.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se poate ca psihologa asta sa aiba vreun prieten prin puscaria aia care a rugato sa aduca niste prospaturi pe acolo sa isi mai clatesca si baieti ochi, mai stau si ei la vrajeala cu pustoaicele si profesoara baga textul ala cu:"asta ii ajuta pe tineri in viata de dupa scoala". Scoateti ma psihologia din scoli,pentru ca un psiholog este un mincinos cu diploma,adica daca cineva are o problema reala ei stiu cum sa il ia pe ala cu vrajeala si uita omul de toate greutatile si problemele vieti.VRAJEALA PENTRU PROSTI.
1
3
s ai familiarizeze cu ...greutatile vietiii!
2
0
Pentru Dudu: Cam asa am gandit si eu. Aia sunt statuti de ani de zile. Le vin in vizita pustoaice cu blugi mulati si cosite blonde...
2
0
Psihologul si profesorii acestor elevi nu sunt normali! Cum sa duceti elevii la puscarie! Ce sa vada!? Sa mearga la muzee! La film! La Teatru ! La Opera! Pe plaja la Mamaia! Chiar Toamna sau Iarna!
2
1
Daca mai aveati nevoie de dovezi ca psihologii sunt sariti de pe fix, asta este! Elevii, dusi in vizita la penitenciar, sa se familiarizeze cu regulile din puscarie... Nu mai spun ca la Calinescu sunt 99% pustoaice, cred ca urlau detinutii ca lupii..
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218