REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Elevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Elevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Replica API 14 decembrie 2018 | 04:04 347

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii, profesorii și părinții s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și au ajutat la activitatea de voluntariat ,,Magia Sărbătorilor de iarnă” ce face parte din campania socială SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), întreaga activitate fiind coordonată de directorul instituției de învățământ, Iuliana Linea.

Astfel, elevii au avut prilejul de a dărui cu mult drag din preaplinul lor, fiind recompensați cu câte un certificat de voluntar. Toți și-au luat în serios rolul de ajutoare ale lui Moș Crăciun și au achiziționat cadouri pentru copiii de la Centrul de plasament ,,Cristina’’, constând din alimente (fructe, legume, conserve), îmbrăcăminte, produse de curățenie și de igienă, jucării, dar și jocuri specifice copilăriei.

Cu toate aceste daruri, elevii și părinții clasei a II-a D și elevii clasei a XII-a B, însoțiți de reprezentantul liceului, prof. înv. primar Alina Dinu, au ajuns la Centrul de plasament ,,Cristina’’, aducând astfel bucurie imensă prichindeilor.

De asemenea, la ora 10, în sala de festivități a Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța, elevii claselor a IV-a A, B, C și D au împărțit daruri și voie bună preșcolarilor de la grădinița nr. 53 ,,Micul Univers”, printr-un program cultural-artistic plin de spiritul vesel si cald al Crăciunului. Activitatea a făcut parte din proiectul educațional ,,Azi prichindel, mâine școlărel!’’, coordonat de prof. Iuliana Linea, directorul Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’, de învățătoarele claselor a IV-a, Camelia Șoptelea, Ioana Șerban, Paraschiva Avram și Luminița Șerban si de prof. înv. primar Luminița Cosmeanu, directorul grădiniței nr. 53.

Clasa a IV-a A a deschis programul cu tradiții și obiceiuri de iarnă (Jocul Ursului și al Caprei), clasele a IV-a B și C au continuat cu cântece de iarnă în pași de dans iar clasa a IV-a D a încheiat în ritmuri de Plugușor și de colinde de Crăciun. Surpriza serbării a fost dorința școlăreilor, bune gazde, de a oferi fiecărui prichindel câte un mic dar constând într-o punguță cu fructe, bomboane și covrigei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920