REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Elevii mută scandalul în instanţă, cu anomalia de la Constanţa: două consilii judeţene ale elevilor

Elevii mută scandalul în instanţă, cu anomalia de la Constanţa: două consilii judeţene ale elevilor

Replica API 5 mai 2014 | 00:00 89

Au luat-o razna!

Au luat-o razna!

În plină campanie electorală, elevii constănţeni se alătură partidelor pentru o nouă scenetă politică de pe băncile şcolii. După puciul eşuat din data de 25 martie a.c., reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor şi amicii lor cu apucături politice încă de la vârste fragede au reuşit scindarea Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Practic, vorbim de două formaţiuni, care se acuză reciproc de activitate nestatutară. Preşedintele CJE Constanţa, Andrei Gîlcă, a demisionat recent din cauza scandalului care ia proporţii, locul său fiind luat de vicepreşedintele Alexandru Manda. CJE "ăilalţi" nu se lasă mai prejos şi au stabilit pentru luni alegeri pentru noua conducere, demers trâmbiţat în mediul online de preşedintele interimar, Lăcrămioara Soare.

Partea interesantă la Soare constă în faptul că îşi contestă propria activitate în cadrul CJE. Aşa cum reiese din galeria foto, Soare a semnat scrisoarea adresată pe 5 ianuarie 2013 directorului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, prin care se solicita acordarea reducerii cu 50% la preţurile abonamentelor pentru transportul în comun. Practic, mărul discordiei de acum dintre elevii constănţeni. Pe de altă parte, acuzaţiile lui Manda, potrivit cărora politicul s-a infiltrat într-o organizaţie apolitică se concretizează prin prezenţa mai multor astfel de reprezentanţi în cadrul CJE "ăilalţi". Printre ei, Sergiu Căilean, apropiat al PSD, desemnat secretar la alegerile de luni. Lui Căilean i se alătură Diana Ştefania Popa, preşedinte; Rebbeca Colu, preşedinte şi inspector prof. Paula Iordan. Toţi, formează comisia de concurs şi validare, iniţiativă numai bună de dat apă la moară formaţiunii condusă de Manda, care a punctat încălcarea flagrantă a regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului naţional al elevilor din 21 iunie 2010: "Art. 63 Candidaţii selectaţi/ validaţi de către Comisia de Validare, formata din membrii Biroului Executiv, a candidaturilor pentru Biroul Executiv îşi vor susţine candidatura în cadrul Adunării Generale. Candidatul care va întruni cel mai mare număr de voturi va fi ales preşedinte, pentru fiecare dintre posturile vacante urmând a se vota în parte". Mai mult, Manda va efectua luni, concomitent cu acţiunea CJE - Soare de la Palatul Copiilor din Constanţa, o vizită la Curtea de Apel, aşa cum a confirmat pentru "Replica". "Având în vedere că acele alegeri au fost convocate neregulamentar, nefiind convocate de către biroul executiv, ci de CNE, CNE neavând această atribuţie, noi nu vom recunoaşte alegerile de mâine (luni - n.r.). Tot mâine mă voi deplasa la Curtea de Apel Constanţa, unde voi depune o acţiune în contencios-administrativ, pentru suspendarea până la cererea de acţiune în anulare a deciziei CNE nr. 28 din 2014 şi a deciziei CNE nr. 3 pe 2014. Rezultatul alegerilor va fi, de asemenea, contestat la Curtea de Apel, având în vedere faptul că adunarea generală a fost convocată neregulamentar. Mâine nu va fi o adunare generală statutară, ci o întâlnire informală, unde nu se vor putea lua decizii sau hotărâri cu caracter obligatoriu", a declarat Manda.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369