REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Elevii, nedumeriţii de modificările aduse examenului de Bacalaureat

Elevii, nedumeriţii de modificările aduse examenului de Bacalaureat

Replica API 6 septembrie 2017 | 00:00 232

Stres – acesta este cuvântul cel mai des folosit de elevii constănțeni, care sunt nemulțumiți de cum se va desfășura examenul de Bacalaureat în anul școlar 2017-2018. Cei mai mulți spun că împărțirea în două părți îi presează mai mult și le oferă o perioadă mai lungă de griji. Alții sunt fericiți că au mai mult timp de învățat pentru probele scrise.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Elevii se declară nemulțumiți. Unii sunt revoltați, iar alții bucuroși. Asta ține de perspectivă și de stilul fiecăruia de a se pregăti pentru un examen. „Nu mi se pare normal. Ne întind pe atâtea luni. Era bine totul deodată și gata, nu să stau cu griji în februarie, apoi iar în iunie. Ce e asta? Bătaie de joc?”, a spus Larisa S., elevă constănțeană. „Da, e mai bine așa, cred. Chiar dacă o să simt stres și în iarnă, nu doar în vară, o să fiu mai concentrat pentru probele scrise”, a spus Denis C. „Mai bine țineau totul deodată. O să fie haos prin licee în februarie, părerea mea. Iar mie nu îmi place să simt presiunea aia. Suntem copii încă”, a spus Ștefania G. Ce este drept, elevii sunt puțini îngrijorați de examenul de Bacalaureat, dar în ultimii ani media de promovare a crescut constant, lucru care dă dovadă de o îmbunătățire a sistemului de când s-au efectuat modificările de a introduce probele de competențe, dar și camerele de supraveghere.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Misterul invatamantului casa de nebuni,mai bine ar schimba stilul de predare ca a ramas acelasi de sute de ani vechime la noi
0
2
prostie...Daca esti bata tot timpul esti stresat.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218