REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Elevii NU mai dau TEZE în acest an şcolar

Elevii NU mai dau TEZE în acest an şcolar

Replica API 9 noiembrie 2020 | 00:05 2532

Tezele au fost suspendate, în acest an şcolar, ele fiind înlocuite cu evaluarea sumativă, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Decizia a fost luată în urma consultărilor ministerului de resort cu cei implicaţi în procesul de învăţământ. În ceea ce priveşte olimpiadele şi alte concursuri şcolare, a fost deja emis un ordin de ministru prin care acestea au fost suspendate.

„În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, susţinerea lucrărilor scrise semestriale, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar. Să nu uităm că tezele se susţin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă” a declarat Monica Anisie.

Olimpiadele şi concursurile au fost suspendate, ordinul de ministru în acest sens fiind deja emis.

Ministrul Educaţiei a menţionat că elevii din clasele a opta şi a douăsprezecea vor putea participa la pregătiri începând cu semestrul al doilea, iar până atunci pot face „teste de antrenament” pe care le găsesc pe site-ul Ministerului Educaţiei.

„Începând cu semestrul al doilea vom avea măsuri concrete şi anume teste de antrenament aşa cum am făcut şi în anul trecut şcolar, acestea sunt puse şi acum la dispoziţia elevilor, le pot găsi pe site-ul Ministerului Educaţiei le pot găsi încă de pe acum, dar în semestrul al doilea săptămânal vom pune teste de antrenament, vom continua lecţiile de la programul Teleşcoală şi pregătirea acestora faţă în faţă”, a adăugat Monica Anisie, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunteti prea radicali, sunteti prea nervosi pe voi, sunteti mult prea extremisti, pesimisti, rai si vedeti numai culoare neagra, uitati va ce culori au hainele voastre. Un an lipsa de educatie nu este capatul pamantului, o teza lipsa la fel , daca ai de dat bacu sa ne amintim ca este un cumul de cunostinte si nu un an special, si daca dai la facultate nu are nici o treaba ca nu dai o teza. Nu moare nimeni, nu se vor destepta copii vostrii ca tot prosti si inculti sunt din familie.. asa ca relaxativa si lasati copii sa se bucure de copilarie si adolescenta.
0
3
Dusmani ai cunoasterii,ai culturii,guvernantii se aliaza cu puturosii,cu lenesii tineri care abia asteapta sa o frece,fara sa vada ca de fapt isi distrug vietile pe viitor.Un guvern de needucati nu are cum sa inteleaga ce inseamna educatia pentru prezentul si viitorul tarii,ba chiar se arata fericit ca nu vin cumva altii mai instruiti din urma,sa-i dea dracului jos,la vale. Da,Romania se va mai zbate in prostie si cei intelepti vor continua sa plece din tara ca mereu in decursul istoriei. Da,mai e nevoie de doua secole pana la trezirea neamului. Deocamdata manele,berici,mici,furaciuni.
5
0
De vanzare peste 5 ani.
3
0
trebuie totul distrus pus pe butuci toti trebuie inregimentati in turma si transformati in stare vegetativa
5
0
incompetentilor s-a pus cruce si invatamantului...,se merge pe cumparat diplome,o metoda rapida
6
0
vrem salarii nesimtite.nu ne intereseaza viitorul tarii in ansamblu vrem ca mitica de la liga 17.000 de lei venituri lunare.cam asta e mentalitatea la 3 sferturi dintre romani.educatia deja e o fantasma,puneti cativa ''absolventi''sa citeasca un text si apoi ''sa traduca''ce-au inteles.Nu se mai face scoala cam din 1989 incoace,urmeaza o perioada cu semi-analfabeti cu doctorate,exemplu concludent e madame anisie.
5
0
Eu nu inteleg de ce urla tocmai prostii care nu stiu sa scrie ca vor ca scoala sa functioneze in continuare
4
2
Eu am auzit ca nu vor mai fi profesori. Fiecare odrasla va fi educat in familie de parintii lor isteti. La nastere vor primi, odata cu certificatul de nastere si diploma de doctorat!
5
1
sa fie mutata in africa unde e cald si bine, noi sa ramanem cu politica de zi cu zi si de ...noapte!
6
1
elevii de acum,generatia Tefal.Nimic Nu se prinde de ei.duoa ce ca erau prsti,acum sint si mai si!plus needucati,cocalari,bouari.
6
2
Toate tarile din UE asteapta platforma pentru invatamantul online si noua programa de la centru. Invatamantul va ramane definitiv online si diplomele vor fi recunoscute in toata uniunea. Se reduc astfel cheltuielile statului.
3
1
Ati omorat invatamantul !Si asa era vai de mama lui,l-ati distrus de tot!
10
0
ma adaptez momentelor de neprevazut fara sa am nici o strategie,plan de viitor.mai uitati-va pe Discovery sunt state africane unde sistemul de invatamant e mai bine organizat.reiese ca orice semi-analfabet cu 10 clase poate fi ministru de invatamant navand nevoie sa fie macar un bun organizator.Romania e pe toboganul catre dezastru si unii sunt fericiti ca ne conduc habarnistii.
8
1
Daca nu dau teze ce dau ???...dau teze la politie sau spala politia in cur?.
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218