REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elevii pasionaţi de arta cinematografică îşi pot demonstra talentul la FILMMIC

Elevii pasionaţi de arta cinematografică îşi pot demonstra talentul la FILMMIC

Replica API 16 noiembrie 2017 | 02:10 307

Liceul Teoretic „Traian” Constanța organizează a 11-a ediție a Festivalului Național de Scurtmetraj pentru Liceeni FILMMIC, pentru elevii atrași de arta cinematografică.

Tema din acest an a festivalului este „Ieri...Azi...Mâine...Mereu”. „Tema este o punte între trecut, prezent și viitor, o temă realistă, dar care dă libertate la visare și creare. Tinerii realizează că au forța de a schimba lucrurile și că schimbarea ține de fiecare dintre ei, de cum au fost ieri, cum sunt astăzi sau ce ar putea deveni mâine.

Lăsând la latitudinea elevilor o multitudine de opțiuni privind subiectul filmului, organizatorii doresc să valorifice creativitatea acestora și să scoată la iveală partea lucrativă, sensibilă și dornică de motivare a elevilor, iar filmele create de aceștia să devină un real material didactic, o modalitate prin care se pot forma atitudini individuale corecte”, se arată în comunicatul semnat de directorul instituției de învățământ, prof. Constantin Caracoti.

Elevii care doresc să participe trebuie să se organizeze în echipe de cel mult cinci elevi, coordonați de un profesor. Durata scurtmetrajului va fi de maximum opt minute. Noutatea acestei ediții o constituie introducerea secțiunii „fotografie”.

Data limită de trimitere a producțiilor este 6 aprilie 2018.

Evaluarea lucrărilor va fi făcută de un juriu format din specialiști în domeniu, toate echipele înscrise vor primi diplome de participare, iar finalistele vor fi prezente în luna mai 2018, la Gala FILMMIC, unde, conform tradiției, vor fi decernate premiile.

Regulamentul complet FILMMIC poate fi consultat pe pagina de Facebook FILMMIC, iar mai multe informații pot fi solicitate la adresele de mail: filmmictraian@yahoo.com și creatuangi@yahoo.com.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102