REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elevii Şcolii 24 şi ai liceului George Călinescu, vizitaţi de poliţişti

Elevii Şcolii 24 şi ai liceului George Călinescu, vizitaţi de poliţişti

Replica API 31 octombrie 2014 | 00:50 241

Prevenirea conduitelor deviante în rândul minorilor cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii de tineri care să respingă activităţile ilicite şi anturajele delincvente constituie priorităţi ale Inspectoratului de Poliţie Constanţa.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au participat, miercuri, 29 octombrie, la o sesiune de prevenire la Şcoala numărul 24 Ion Jalea şi la Liceului George Călinescu din Constanţa. Astfel, poliţiştii au oferit sfaturi preventive elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor acestora, fiind prezentate materiale informative, filme educative, cazuri de evenimente în care au fost victime sau autori minorii. Totodată, s-au purtat discuţii cu privire la răspunderea penală în vederea prevenirii delincvenţei juvenile. Acţiunea s-a derulat în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi a violenţei în rândul tinerilor. O componentă importantă a acestei campanii o reprezintă informarea elevilor şi a părinţilor sau tutorilor acestora asupra măsurilor de protecţie care ar putea duce la diminuarea numărului de victime din categoria tinerilor şi în special a minorilor. Astfel, minorii au fost sfătuiţi să evite să dezvolte relaţii de prietenie cu persoane cunoscute în afara şcolii, să refuze dacă li se oferă droguri sau substanţe etnobotanice şi să sesizeze imediat autorităţile sau părinţii, să nu ofere persoanelor cunoscute pe internet informaţii personale, dacă se întâlnesc cu o persoană pe care au cunoscut-o pe internet, să anunţe părinţii anterior şi astfel se pot evita evenimente neplăcute, dacă sunt martorii unui eveniment negativ sau victima acestuia, să anunţe imediat poliţia la telefonul de urgenţă 112!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102