REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Elevii Şcolii „Gheorghe Ţiţeica”, în vizită la câteva familii nevoiaşe din Murfatlar şi Siminoc

Elevii Şcolii „Gheorghe Ţiţeica”, în vizită la câteva familii nevoiaşe din Murfatlar şi Siminoc

Replica API 21 noiembrie 2016 | 00:07 286

Daruri

Daruri

Elevii unei şcoli din Constanţa au făcut un gest minunat, demn de apreciat. Cei mici au strâns, în timpul acţiunii comunitare „Săptămâna fructelor şi legumelor donate”, sute de kilograme de legume şi fructe pentru câteva familii nevoiaşe. Vineri, 18 noiembrie a.c., în cadrul campaniei organizate de Strategia Naţională de Acţiune Comunitară şi intitulate „Săptămâna fructelor şi a legumelor donate”, 25 de familii nevoiaşe din Murfatlar şi Siminoc au fost vizitate de elevi din clasele a VIII-a A şi B ale Şcolii „Gheorghe Ţiţeica”, alături de coordonatorul activităţii, prof. Georgeta Buzgaru. Aceştia au fost mesagerii întregii instituţii, deoarece activitatea de colectare de fructe şi de legume, dar şi de alte alimente greu perisabile, a implicat de fapt toţi şcolarii.

S-au strâns, prin bunăvoinţa familiilor elevilor de la “Gheorghe Ţiţeica”, 180 kg de legume, 250 kg de fructe, dar şi conserve, paste făinoase, ulei, zahă, făină, orez, mălai, dulciuri. Familiile nevoiaşe vizitate au fost luate prin surprindere, acestea nefiind anunţate de ceea ce li se pregătea. În prag de sărbători, orice mână întinsă este binevenită, iar zâmbetul de pe buzele celor mici şi răsuflarea de uşurare de pe chipul mamelor care zilnic se întreabă, poate, ce vor pregăti de mâncare, sunt nepreţuite. “Nimic nu este prea greu atunci când doreşti să dai o mână de ajutor aproapelui tău aflat în nevoie… Încercăm să îi educăm pe elevii noştri în spiritul civismului, al dorinţei de a fi mereu empatici cu nevoile celor mai puţin norocoşi. Bucuria de a dărui, de a fi aproape de cei care suferă reprezintă una dintre lecţiile pe care oricine trebuie să o înveţe cât se poate de devreme în viaţă.”, a declarat Georgeta Buzgaru, profesoara de religie care an de an reuşeşte să mobilizeze comunitatea şcolii “Gheorghe Ţiţeica” şi să o implice în diferite activităţi de voluntariat.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218