REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elevii Şcolii nr. 12 au învăţat cum să devină consumatori responsabili în era digitală

Elevii Şcolii nr. 12 au învăţat cum să devină consumatori responsabili în era digitală

Replica API 15 martie 2017 | 00:00 330

La Școala Gimnazială Nr. 12 ”B. P. Hasdeu” Constanța, s-a derulat sâmbătă, 11 martie 2017, Ediția 2017 a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”- etapa județeană, având ca temă “Drepturile consumatorilor în era digitală”.

Competiția este organizată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, respectiv Comisaratul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor ști să sesizeze abuzurile operatorului economic și vor ști să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzatoare sau neetichetate corect.

Etapa județeană a Concursului ,,Alege! Este dreptul tău” a fost organizată pe următoarele categorii: clasele l-Vl - desene; clasele Vll- Vlll - creație grafică; clasele lX – Xl - test grilă privind cunoștințele din domeniul protecției consumatorului și realizarea unui eseu. Tema pentru desene a fost realizarea unui desen/creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs și tema pentru eseu a fost „Cumpăr online și știu ce drepturi am!”. Comisia de jurizare a fost formată din reprezentanți ai instituțiilor inițiatoare, ai mediului economic și ai presei locale.

Pentru secțiunile de desene au fost jurizate 63 de lucrări de la unități de învățământ din județul Constanța, iar pentru secțiunea IX- XI au fost calificați la faza județeană 28 de elevi. La etapa națională a concursului vor participa desenele și creațiile grafice clasate pe locul I și elevii de liceu clasați pe locurile I și ll la etapa județeană.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
consumatori de alcol ori droguri asta da !
0
0
Va rog scrieti corect, si in titlu, abrevierea unui substantiv, Nr., nicidecum nr., in numele unei institutii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614