REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Elevii şi-au prezentat planurile de afaceri în cadrul a două concursuri organizate la Liceul Teoretic „Ovidius”

Elevii şi-au prezentat planurile de afaceri în cadrul a două concursuri organizate la Liceul Teoretic „Ovidius”

Replica API 11 mai 2018 | 00:00 1190

Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa și Liceul Teoretic OVIDIUS au organizat faza regională a concursurilor de educație economică și antreprenorială pentru elevi. Joi, 10 mai a, la Liceul Teoretic Ovidius din Constanța s-a desfășurat, faza finală a concursurilor regionale: „Gândesc economic, deci câștig”, concurs de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului, şi „Și eu voi fi întreprinzător!”, concurs de planuri de afaceri realizate de echipe de elevi de liceu.

Inițiate de Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa, având ca parteneri Liceul Teoretic OVIDIUS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, BRD Groupe Societe Generale S.A. Regiunea Dobrogea și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, concursurile se află la cea de-a XIII-a ediție. Sponsor principal al actualei ediții este S.C. Kineterra Concept SRL.

În acest an, la faza finală au participat elevi din județele Bacău și Galați (participare on-line), Brăila, Iași și Constanța (participare directă), îndrumați de cadre didactice dedicate muncii de diversificare a metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente. Pentru liceele de la care provin acești elevi participarea la aceste concursuri a devenit o tradiție, o componentă semnificativă a culturii lor organizaționale.

Și în acest an, faza finală a concursurilor, ca de altfel și cele anterioare, s-a realizat de către inițiatori în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, instituție ce a sprijinit constant activitățile competiționale ce vizează dezvoltarea la elevi și tineri a competențelor de bază.

Sponsorul principal al acestei faze finale este BRD Groupe Societe generale S.A. Regiunea Dobrogea.

Concursurile se adresează elevilor de liceu și încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Pentru participanții direcți sau on-line la această fază, cât și pentru colegii acestora (participanți la fazele anterioare sau simpli spectatori) concursurile Și eu voi fi întreprinzător! și Gândesc economic, deci câștig se constituie în stimulente semnificative pentru inițiativa antreprenorială, adică pentru ceea ce se dorește a fi unul din semnele distinctive ale generației tinere.

Festivitatea de premiere a avut loc în aula mică a Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa. „Am urmărit permanent să corelăm activitățile de formare adresate cadrelor didactice (acesta fiind, în fapt, principalul obiect de activitate la înființarea organizației noastre – CREE Constanța) cu cele adresate elevilor noștri, dezvoltării spiritului lor competitiv și de inițiativă în domeniul vieții economice. Și, am reușit! De 13 ani, concursurile ințiate de noi și sprijinite constant de Liceul Teoretic OVIDIUS, de Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, se constituie în repere ale activităților extracurriculare cu un puternic impact formativ. Anul acesta, după 12 ediții desfășurate, concursurile au fost incluse în Calendarul Activităților Educative Regionale (CAER) al MEN, domeniul științific”, a declarat prof. Victor Mihalaşcu, directorul CREE Constanţa.

Concursul “Gândesc economic, deci câștig” a fost câștigat de reprezentanta Liceului “Dimitrie Cantemir” din Iași, locurile 2 și 3 fiind obținute de elevi ai Liceului Teoretic “Ovidius” din Constanța.

Concursul „Și eu voi fi întreprinzător!” a fost câștigat de reprezentanți ai Liceului Teoretic “Ovidius” din Constanța, locurile 2 și 3 fiind obținute de elevi ai Colegiului Economic “Ion Ghica” din Brăila și ai Liceului Teoretic “Ovidius” din Constanța .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614