REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Elevii și studenții atrag atenția: de ce lipsește proiectul privind reducerea la transport de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Constanța?

Elevii și studenții atrag atenția: de ce lipsește proiectul privind reducerea la transport de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Constanța?

Replica API 29 septembrie 2017 | 00:22 388

Reprezentanții asociaților elevilor și studenților din Constanța își exprimă îngrijorarea vizavi de neincluderea, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Constanța care se desfășoară vineri, 29 septembrie, a proiectului privind reducerile la transport pentru elevi și studenți.

„Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța, alături de Federația Tinerilor din Constanța, au înaintat conducerii Consiliului Județean Constanța un proiect prin care elevii și studenții ar urma să beneficieze de 50% reducere la transportul local în comun județean. Ca urmare a inițierii acestui demers, Consiliul Județean Constanța a început procesul de fundamentare bugetară a proiectului prin solicitarea de informații de la Inspectoratul Școlar Județean și universități. În data de 22 septembrie , a fost convocată ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța pentru data de 29 septembrie. Din motive necunoscute, proiectul care vizează acordarea de 50% reducere la transportul local în comun județean nu figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de vineri”, au precizat reprezentanții Asociației Studenților Constanța.

„Legea educației prevede dreptul elevilor la abonament redus cu 50%, inclusiv pentru transportul local în comun județean. Observând că legea nu este respectată, am pus acest lucru în vedere conducerii Consiliului Județean și am solicitat respectarea legii. Constat cu tristețe faptul că proiectul nu se află pe ordinea de zi, ținând cont că școala a început de două săptămâni. Această măsură va avea un impact pozitiv în special în rândul elevilor navetiști, care utilizează regulat transportul județean.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.

„Anul universitar este pe cale să înceapă, iar studenții care nu locuiesc în municipiul Constanța au dreptul la tarif redus cu 50%, respectiv gratuitate. Această hotărâre trebuie să fie luată în cel mai scurt timp pentru ca drepturile studenților să nu fie vătămate și să se poată deplasa fără griji la facultate”, a declarat președintele Asociației Studenților din Constanța, Cristian-George Farauanu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma voua nu va este rusine k elevi studenti cocalary pizdificati ce sunteti sa cereti mereu ..mereu ..ptr ce aveti merite deosebite ..da-ti pe dinafara de atata carte sunteti niste somitati etc, puneti mana pe carte si in vacanta mergeti in agricultura cu ziua ca sa vedeti cum se castiga banul ..banii pe care-i cereti voi nu vin de la stat nenorocitilor ci de la noi ce care muncim pe un salariu de rahat si din ei trebuie sa va dam si voua ..asistatilor sociali ..etc. sunteti praf si pulbere ..
0
0
Sa va dea fagadau ce plm. Cum dadea si mazare....dintre picioare
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369