REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elevii solicită premierului Ludovic Orban demiterea Monicăi Anisie

Elevii solicită premierului Ludovic Orban demiterea Monicăi Anisie

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 1420

Asociația Elevilor din Constanța consideră inadmisibil comportamentului Monicăi Anisie, ignoranța de care a dat dovadă lăsând fără acces la educație zeci de mii de elevi!

Vineri, 27 martie a.c., șeful cancelariei prim-ministrului României, Ionel Dancă, a afirmat faptul că, pentru a sprijini copiii care desfășoară în această perioadă lecțiile în sistem online, a fost aprobată o hotărâre de guvern în vederea aprobării normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar cu scopul achiziționării de device-uri necesare continuării procesului de învățare.

În aceste momente este nevoie de măsuri sistemice care să rezolve cauzele problemei, nu precum cea anunțată astăzi, prin care se face o donație de 500 de tabletele unei părți infime din elevii care au nevoie urgent de dispozitive, pentru a nu fi privați de educație.

Dorim să atragem atenția asupra faptului că această măsură nu vine nicidecum în sprijinul elevilor, bonurile valorice pentru achiziționarea de calculatoare ajungând în posesia acestora abia în luna octombrie a următorului an școlar. Ministerul Educației și Cercetării trebuie să își asume niște măsuri concrete pentru elevii care, în momentul de față, sunt privați de dreptul la educație, cum ar fi cei care provin din familii cu posibilități materiale reduse și din mediul rural, unde rata de sărăcie crește de la un an la altul.

Ministerul Educației nu a comunicat datele privind centralizarea în ceea ce privește numărul de elevi fără acces la un device care poate fi conectat la internet și a ignorat toate solicitările făcute de AEC de la instituirea stării de urgență și până în prezent.

Autoritățile au ignorat propunerile reprezentanților și au încercat să dea impresia că au rezolvat problema, prin adoptarea unor măsuri lipsite de eficiență, precum proiectul numit “Euro200” sau donația primită din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prin Fundația USAMV de 500 de tablete.

Asociația Elevilor din Constanța solicită premierului Ludovic Orban demiterea actualului ministru al educației, doamna Monica Anisie, și numirea unei persoane competente care să ia măsuri de urgență, în vederea asigurării faptului că toți elevii din România beneficiază de acces la educație în aceste momente caracterizate printr-o stare de panică și incertitudine generală în ceea ce privește viitorul lor.

“Ne-am săturat de amânarea în mod continuu a soluțiilor! De fiecare dată trebuie să ne rugăm de decidenți să își treaba?! La semnalarea problematicii proiectului “Euro200”, într-o conversație telefonică cu doamna ministru, aceasta a menționat că acum elevii reprezentanți ar trebui să se preocupe de sănătate. Prioritatea ministrului educației trebuie să fie educația și faptul că ne aflăm într-o situație dificilă nu reprezintă o scuză. În aceste momente, Ministerul trebuie să lucreze la capacitate maximă, pentru ca elevii să nu resimtă problemele. Înțelegem că situația e critică, dar dacă nu autoritățile rezolvă, atunci cine? O donație de 500 de tablete nu garantează accesul la educație și o hotărâre de guvern care aduce calculatoare în octombrie nici atât. Elevii din mediile rurale și din cele defavorizate au fost mereu puși mereu pe ultimul loc, iar acum trebuie susținuți mai mult ca niciodată.” , a transmis Andreea Sabina Spătariu, președinte AEC

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elevii,dupa ce ca bubuie de inteligenta,vor dilome de hirtie,sa nu se mai dea examene,toti drogalaii sa fie doctori,ingineri,etc.Iar ei sa ramina asa cum sint,p r o s t i!
1
0
Nu doar elevii ii vor demisia . Desi o demisie nu schimba nimic. Elevii pot invata pe tabletele promise de doamna Andronescu ... Nu erau pentru toti ?
1
1
Sugatoarea asta trebuia schimbata de mult , toata ziua ride si e fericita , nu ia decizii si o lalalie !zimbarico valea !!!!
2
4
Ia mai taceti si voi din gura ! Parca va omorati cu invatatul ! Nu va este rusine ! Stati acolo in banca voastra ! In loc sa fiti mutumiti ca stati acasa va apucat contestatia !
7
2
sa va incolonati toti din asociatia asta si sa-mi dati cate-o limba in pixda fiecare.
8
0
Pentru 'ddd': Pe vremuri, cand la un control sanitar in scoala gasea pe cineva cu paduchi, inspectorul sanitar ii 'pudra' pe toti elevii cu DDT pentru starpirea parazitilor si nimeni nu comenta! Acum, toate 'loazele' comenteaza deciziile luate de conducere, fara sa dea solutii concrete in conditiile situatiei actuale.
9
2
pentru eustache...de cand gaina ori e proasta...ori e proasta!Si tu la fel!
6
9
Nu sunt PNList, ii urasc pe amatorii astia care, in vreme ce COVID-19 incepea sa faca ravagii in Europa, ei se gandeau, impreuna cu STAPANUL de la Cotroceni, la alegeri anticipate si se jucau de-a guvernele. Sper ca vor plati pentru asta, daca romanul mai are un dram de ratiune, dar ce putea sa faca Anisie in situatia data?! Copiii astia traiesc pe alta lume, ei cred ca bati din palme si toti elevii Romaniei pot avea laptopuri si acces nelimitat la Internet... Utopie, pustanilor rasfatati!
9
2
de cind pl mea conduce puiul pe gaina
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614