REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți

Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți

Replica API 19 august 2020 | 09:36 1956

Începerea școlii este pregătită de către Guvern, iar una dintre condițiile pentru ca elevul să poată participa la cursuri este să aibă asupra lui o declarație pe proprie răspundere completată de către părinți.

Documentul prevede: “Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

Ce vor atesta părinții prin această declarație:

Faptul că în ultimele 14 zile:

Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19

Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Conform EduPedu, documentul prevede mai multe situații în care părinții trebuie să înștiințeze școala despre absența elevului:

“Comunicarea de instrucțiuni / informații pentru părinți:

Părinții vor fi încurajați să participe la educația pentru igienă și sănătate a copiilor, astfel încât revenirea în școală să fie în siguranță.

Părinții vor fi încurajați să monitorizeze starea de sănătate a copiilor și să acționeze responsabil.

Sfaturi utile pentru părinții:

Vorbiți cu copilul despre cum acesta se poate proteja pe el, dar și pe cei din jur împotriva infecției cu noul coronavirus;

Explicați-i copilului că, deși școala se redeschide, viața de zi cu zi nu va fi la fel ca înainte, deoarece trebuie să avem grijă de noi și să evităm răspândirea infecției;

Acordați atenție stării mentale a copilului și discutați cu el despre orice modificări ale stării lui emoționale;

Învățați-vă copilul cum să se spele pe mâini corespunzător și vorbiți cu acesta despre cum respectăm sfaturile generale cu privire la o igienă corespunzătoare și la păstrarea distanței;

Învățați-vă copilul să se spele pe mâini: atunci când ajunge la școală, când se întoarce acasă, înainte și după servirea mesei, înainte și după utilizarea toaletei și ori de cate ori este necesar;

Învățați-vă copilul cum să poarte corect masca de protecție și explicați-i importanța și necesitatea purtării acestei;

Sfătuiți-vă copilul să nu consume în comun mâncarea sau băuturile și să nu schimbe cu alți elevi obiectele de folosință personală (atenție la schimbul de telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc) De exemplu, nu oferiti nimic de mâncat sau de băut întregii grupe/clase la ziua de naștere sau cu alte ocazii;

Curățați/dezinfectați zilnic acasă obiectele de uz frecvent ale copilului (telefon, tabletă, computer, mouse etc);

Evaluați zilnic starea de sănătate a copilului înainte de a merge la școală;

În situația în care copilul are febră, simptome respiratorii (tuse, dificultăți în respirație), diaree, vărsături, contactați telefonic medicul de familie sau serviciile de urgență după caz și nu duceți copilul la școală;

În cazul în care copilul se îmbolnăvește în timpul programului (la școală), luați-l imediat acasă și contactați telefonic medicul de familie sau serviciile de urgență după caz.

Este nevoie ca părinții să conștientizeze cât este de importantă izolarea la domiciliu și netrimiterea în colectivitate a copiilor cu cel mai mic semn de boală infecto-contagioasă. Părinții / aparținătorii nu vor avea acces în curtea unității de învățământ și nu vor însoți copiii în clădirea acesteia, cu excepția cazurilor speciale, pentru care există aprobarea conducerii școlii.

Comunicarea cu părinții se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Părinții au obligația să anunțe unitatea de învățământ cu privire la absența elevului în următoarele situații:

Elevul prezintă simptome specifice;

Elevul a fost diagnosticat cu SARS-Cov2;

Elevul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-Cov2 și se află în carantină.”, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clar ati luat-o razna...indiferent de culoarea politica..
2
1
multa muie arafat
3
1
O simpla hartie pe propria raspundere. Garantii nu prea. Deci se pregateste valul doi. Cocoasa a treia.
3
0
Scolile au obligatia sa asigure dezinfectarea zilnic, ceea ce nu se intampla. Grupurile sanitare din scoli arata jalnic si sunt curatate doar cand profesorii nu mai suporta mirosul. Sa isi asume responsabilitatea conducerea scolilor in ceea ce priveste aceste aspecte. Sapunul lichid, servetelele, spirtul, clorul, lipsesc cu desavarsire pentru ca, fie nu sunt bani alocati pentru aceste produse, fie sunt carate acasa de cei responsabili.
3
1
Solutia este ca scoala sa se desfasoare online, iar daca se fac cursuri prin rotatie, unii de acasa- altii la scoala, trebuie sa fie f bine supravegheati. Nu poti cere unui copil sa dea randament, sa fie cuminte, sa asculte, sa poarte masca, sa pastreze distanta fata de prieteni, sa, sa,sa.... Sunt doar copii iar cei mari uita des asta. In plus, nu poti sti cine dintre apartinatorii care-i aduc sau ii i-au de la scoala,nu-i infectat.2020-2021, vrem-nu vrem,este un an compromis. Va persista o teama,justificata, care nu face bine. Deloc!
5
3
Pai da, ai declaratie, nu ai covid. Cica astea sunt masuri pt sanatatea romanilor. Ce gluma proasta.
6
0
Pai de ce nu sunt testati periodic gratuit acesti copii? E simplu pentru guvernul asta diliu sa dea doar ordine si amenzi,dar sa nu faca nici o cheltuiala pentru populatie,decat pentru propriile burdihane si cercurile privilegiate ale sistemului.
4
1
pai daca johanis si Orban vor alegeri ce vrei tu acum, cineva trebuie sacrificat. Ai uitat ca si in primavara tot ei ii trageau cu anticipate si ne spuneau ca e o simpla gripa?
3
1
Multe din masuri ar trebui sa fie normalitate, si nu doar in pandemie. Spalatul pe maini sau sa nu trimiti copilul bolnav la scoala ar trebui sa fie prte din viata noastra, si nu o masura extraordinara.
2
0
Doar pe hartie in realitate multi copii vor veni tusind sau cu temperatura la scoala iar profesorii se vor face ca ploua ca si inainte de virus ca sa nu aiba probleme cu parintii sau sa raspunda daca trimite copilul acasa si se intampla ceva pe drum pt ca nici macar nu o sa sune parintii pt ca nici nu ti cer nr de telefon unii profesori sau diriginti sa vezi ce focare vor aparea parerea mea pana va aparea un vaccin ceva nu ar trebui copii sa mearga la scoala decat sa se intimple ceva groaznic mai bine sa stea acasa o perioada voi credeti ca o sa poarte masca copii nu cred
7
1
atata birocratie inutila, Mai bine fac declaratie pe proprie raspundere- DIPLOMA DE BAC
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102