REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elevilor care au făcut-o lată la Balul bobocilor ar putea să li se facă vânt din Liceul Traian

Elevilor care au făcut-o lată la Balul bobocilor ar putea să li se facă vânt din Liceul Traian

Replica API 2 noiembrie 2013 | 00:00 713

Luni se întruneşte Comisia de Disciplină

Luni se întruneşte Comisia de Disciplină

La Liceul Teoretic Traian va avea loc, luni, o Comisie de Disciplină, în cadrul căreia se va discuta problema legată de Balul bobocilor - eveniment organizat în luna octombrie de o firmă de specialitate într-un club din Mamaia. Conducerea liceului vrea să îi sancţioneze pe elevii care au vândut bilete pentru acest bal, dar şi pe eleva care s-a îmbătat în club. Motivul? "A fost adusă atingere imaginii liceului", spune directorul de la Traian, Constantin Caracoti. Potrivit acestuia, conducerea liceului anunţase din timp faptul că nu organizează nici un bal. Chiar şi aşa, elevii tot s-au mobilizat şi au cumpărat bilete pentru o petrecere intitulată "Balul bobocilor", organizatoare fiind o firmă de profil. "În anii anteriori, liceul organiza astfel de baluri, însă părinţii elevilor semnau convenţii, li se spunea până la ce oră stau elevii. Anul acesta, noi am anunţat că nu organizăm aşa ceva", a mai declarat Caracoti. Tot el a adăugat că: "Am aflat de la elevi, chiar dacă dumneavoastră nu aţi publicat numele celor implicaţi, cine sunt cei care au vândut bilete pentru bal - e drept că nu în incinta liceului, dar în apropiere -, precum şi eleva care s-a îmbătat", a mai spus Caracoti.

Noul director al Liceului Teoretic Traian, Constantin Caracoti, este de neclintit: luni se întruneşte Comisia de Disciplină, în cadrul căreia va fi luată în discuţie situaţia a 4 elevi care au vândut bilete pentru un bal desfăşurat într-un club din Mamaia, luna trecută. În vizorul directorului a intrat şi o elevă, despre care s-a aflat că a băut peste măsură. La şedinţă au fost invitaţi şi părinţii elevilor. "A venit salvarea şi a luat o fată de la bal. Ca să aibă loc la masă, a fost obligată să cumpere o sticlă de vodcă şi una de whisky", ne relata, despre bal, un părinte. Ulterior, o altă persoană a sunat pentru a preciza că nu fiica lui a fost cea care s-a îmbătat! Pe fondul agitaţiei, logic, a venit şi întrebarea către directorul liceului: de unde ştie că a identificat pe cine trebuie? "Primul ajutor ni l-au dat chiar elevii. Ei au indicat eleva care s-a îmbătat, iar cei care au vândut bilete la bal au recunoscut", a răspuns Caracoti. "Poate că trebuia să se bată monedă, în articolul apărut în presă, pe cei de la cluburi, care oferă alcool în cluburi", a mai comentat directorul liceului. Orice încercare de a-i atrage atenţia acestuia că baluri se organizează de când lumea şi că au farmecul lor, la care tânjesc toţi puştii, Caracoti a rămas la fel de tranşant: "A fost atinsă imaginea liceului nostru, care este de elită. În acest an liceul nostru a întrecut Colegiul Mircea cel Bătrân". Întrebat dacă este adevărat ce se speculează, şi anume că la şedinţa de luni le va sugera elevilor intraţi în "colimatorul" Comisiei de Disciplină să se transfere la altă unitate de învăţământ, Caracoti a oferit "lovitura de graţie": "Unora le vom sugera să se transfere. Este unul dintre elevi care nu se află la prima abatere. Desigur, noi nu avem competenţa de a face un transfer cu forţa, nu îi putem obliga, dar le vom sugera acest lucru", a conchis Caracoti.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veti fi ascultati de o nota mica... mai... mai
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614