REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Eliberarea de antibiotice fără reţetă să fie interzisă total! De ce vor societățile medicale această soluție extremă

Eliberarea de antibiotice fără reţetă să fie interzisă total! De ce vor societățile medicale această soluție extremă

Replica API 11 decembrie 2019 | 03:55 440

Alarmate de amploarea medicaţiei după ureche de la care avem printre cele mai rezistente bacterii din Europa, societăţile profesionale ale medicilor propun o soluţie extremă: să fie interzisă total eliberarea de antibiotic fără reţetă! Acum e permisă doar în cazuri de urgenţă. Un studiu recent a arătat că aproape cinci milioane de români au luat antibiotic pentru răceală şi durere în gât, în ultimul an. O treime - fără reţetă, potrivit ȘtirileTVR.ro

Şapte din zece români au răcit cel puţin o dată în ultimul an. Peste jumătate apelează mai întâi la remedii tradiţionale, precum ceaiul cu miere şi lămâie şi gargară cu apă sărată. O arată un studiu realizat în octombrie. Foarte mulţi au recunoscut însă că trec direct la antibiotic.

An de an, specialiştii spun că antibioticele nu doar că nu ajută la răceală şi gripă, dar pot da peste cap flora intestinală. Şi dacă le iau incorect, oamenii riscă să nu mai aibă cu ce trata infecţiile grave.

Alarmaţi, specialiştii propun să fie interzisă total vânzarea de antibiotice fără reţetă. Acum este permisă doar în caz de urgenţă, în weekend. Experţii spun că un doctor cu experienţă vede imediat dacă pacientul are o infecţie virală pentru care nu trebuie antibiotic.

Problema e că sunt şi mulţi doctori care prescriu antimicrobiene în exces. Acest medic de familie a refuzat să-i dea unui pacient reţetă ca sa ia patru antibiotice în acelaşi timp, aşa cum îi recomandase un specialist. România este a treia din Europa la impactul infecţiilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
probabil vor sa ne rareasca, dute tu cu o infectie de masea la medic acum de sarbatori daca il gasesti sau vineri noaptea. Bine ca se dau la liber tigari, energizante, bauturi alcoolice si altele. Urgentele sunt deja pline cu aia care nu platesc CAS si merg acolo pentru orice zgarietura!
7
0
programare la medic dupa 10 zile,,mor de doua ori pana atunci.
9
0
Oferta extra. Lucru la calculator. Recomandat. Valabil in toate localitatile. Pornire instant. Oferta noua de facut bani. O adevarata provocare. Te ajutam sa castigi si tu. Fii un invingator. Este mai usor decat crezi. Vino aici si castiga bani. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, la adresa: roxanadeac.dr@gmail.com
0
7
Medicul de familie un parazit inutil al sistemului si comunitatii cel mult un dispecer care nu face nimic dar este platit foarte bine
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920