REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Eliberat condiţionat: pentru latifundiarul din Pipera, temniţa a fost o curăţare spirituală. Vezi motivarea hotărârii Judecătoriei Medgidia

Eliberat condiţionat: pentru latifundiarul din Pipera, temniţa a fost o curăţare spirituală. Vezi motivarea hotărârii Judecătoriei Medgidia

Replica API 10 martie 2015 | 18:22 232

George Becali este pe punctul de a fi eliberat din Penitenciarul Poarta Albă, unde se află în detenţie din 2013. Judecătoria Medgidia i-a admis, pe 6 martie, cererea de liberare, însă procurorii au efectuat recurs. Care au fost motivele ce au stat la baza admiterii cerererii de liberare condiţionată? „Instanţa reţine că deţinutul nu are antecedente penale, nu este recidivist şi că pe timpul executării pedepsei deţinutul a avut o conduită corespunzătoare. A fost inclus în programele obligatorii de adaptare la viaţă instituţionalizată. Instanţa apreciază că timpul efectiv executat de deţinut este suficient pentru reeducarea acestuia“, se arată în motivarea hotărârii Judecătoriei Medgidia. Instanţa a reţinut că, din înscrisurile depuse la dosarul cauzei de comisie rezultă că atitudinea lui Becali a fost una excepţională, sancţiunile au fost ridicate, a participat la toate activităţile din penitenciar în vederea reeducării şi reintegrării. A fost recompensat de 11 ori, a benefciat de permisie de 5 zile şi 3 ori succesiv.

În închierea şedinţei din 6 martie, Becali, în ultimul său cuvânt, a precizat că este programat la operaţie, în Germania, pe data de 27 martie, a.c.. El a mai spus că, potrivit codului penal a executat 2/3 din pedeapsă, este la regim deschis de 1 an şi 4 luni, a muncit la exterior sub supraveghere, a îndeplinit obligaţiile civile. Mai mult, Becali şi-a prezentat în faţa instanţei şi cartea sa, din care a şi citit, solicitatând apoi a fi dată procurorului să citească câteva pasaje subliniate. A mulţumit judecătorilor şi procurorilor care l-au condamnat pentru că altfel nu ar fi găsit mântuirea, vindecarea spirituală. Învăţăturile lui Isop, a mai spus Becali, l-au „curăţat” şi l-au „îndreptat”, precizând că pentru el temniţa a fost o curăţare spirituală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102