REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elicopterul SMURD care deserveşte judeţul va avea platformă de aterizare şi hangar în Viile Noi

Elicopterul SMURD care deserveşte judeţul va avea platformă de aterizare şi hangar în Viile Noi

Replica API 27 noiembrie 2014 | 08:07 205

Investiţie de sute de mii de euro, susţinută de ExxonMobil şi OMV Petrom

Investiţie de sute de mii de euro, susţinută de ExxonMobil şi OMV Petrom

Două companii din România s-au decis să susţină din punct de vedere financiar proiectul de construcţie a unei baze pentru elicopterul SMURD Constanţa, necesară asigurării activităţii zilnice neîntrerupte a echipajului aero-medical aflat în alertă. Astfel, o platformă de aterizare şi un hangar vor deservi elicopterul şi o echipă de piloţi, tehnicieni de aviaţie, salvatori aerieni, pompieri descarceratori şi echipaj medical. Terenul repartizat proiectului se află în cartierul Viile Noi. El aparţine Direcţiei de Sănătate Publică, fiind destinat pentru construirea viitorului Spital Regional de Urgenţă.

„Beneficiarii acestei investiţii sunt pacienţii accidentaţi grav, din regiunea Sud-Est, care beneficiază de intervenţia echipajelor de prim ajutor, terapie intensivă şi salvare aeriană şi au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă corespunzătoare şi, uneori, transfer către alte centre medicale specializate”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Investiţia se ridică la 660.000 de euro. „Proiectul de construcţie a platformei de aterizare a elicopterului SMURD, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, este o iniţiativă importantă pentru dezvoltarea activităţii aeromedicale în judeţul Constanţa şi regiunea de Sud-Est a României. Această oportunitate va susţine şi ne va permite îndeplinirea în cele mai bune condiţii a misiunilor desfăşurate de echipajele SMURD Constanţa şi va sprijini, în final, sistemul integrat de asistenţă medicală de urgenţă. Pe această cale, adresez sincere mulţumiri partenerilor noştri, companiile ExxonMobil şi OMV Petrom, care s-au alăturat acestui demers ambiţios”, a declarat dr. Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD şi secretar de stat în MAI.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367