REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elicopterul SMURD, solicitat în Portul Midia: echipamentul de protecţie al unui lăcătuş mecanic a luat foc

Elicopterul SMURD, solicitat în Portul Midia: echipamentul de protecţie al unui lăcătuş mecanic a luat foc

Replica API 16 octombrie 2014 | 22:47 238

Arsuri de gradul 2

Arsuri de gradul 2

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi miercuri, 15 octombrie, prin 112, despre faptul că, în incinta Şantierului Naval din Portul Midia, la bordul unei nave a avut loc un accident de muncă. Este vorba despre un lăcătuş mecanic, al cărui echipament de protecţie a luat foc. Elicopterul SMURD a ajuns şi a transportat victima la spital, fiind diagnosticată preliminar cu arsură de gradul 2 pe o porţiune de 18 % din corp. În temeiul sesizării, echipa operativă constituită la nivelul seviciului s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care au identificat victima în persoana lui N. Corneliu, de 58 ani, din Săcele, judeţul Constanţa, angajat al Şantierului Naval - Port Midia în funcţia de lăcătuş mechanic.

În timp ce acesta tăia cu un autogen o piesă metalică la bordul navei „Nicos”, pavilion Grecia, acostată pentru reparaţii în docul plutitor numărul 3 al şantierului, au sărit scântei pe echipamentul de protecţie cu care era îmbrăcat, în zona spatelui, care a ars mocnit, cel în cauză sesizând în momentul când focul a izbucnit. La faţa locului a sosit un elicopter SMURD echipajul medical acordând victimei primele îngrijiri medicale, care a fost diagnosticată preliminar cu arsură de gradul 2 pe o porţiune de 18% din corp, zonă spate, stabil hemodinamic, ulterior fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale de specialitate şi tratament, fiind în afara oricărui pericol. Cercetările sunt continuate de către reprezentanţi din cadrul I.T.M. Constanţa şi poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102