REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Elita ortopediei și traumatologiei s-a reunit la Constanța!

Elita ortopediei și traumatologiei s-a reunit la Constanța!

Replica API 16 iunie 2019 | 12:22 926

Elite ale ortopediei și traumatologiei s-au reunit, la Constanța, la Conferința ATOM 2019, organizat în premieră la malul mării. Timp de trei zile, lectori valoroși, din țară și despre hotare, dar și asistenți medicali specializați în ortopedie și traumatologie, au abordat teme variate care reflectă experiențe valoroase. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius.

În cadrul conferinței au fost aduse în atenția celor din auditoriu actualități în diagnosticul infecțiilor periprotetice, tehnicile de prevenirea ale infecțiilor de plajă chirurgicală în ortopedie – temă de mare importanță, care a stârnit dezbateri intense -, îngrijirea pacienților conform standardelor de nursing internaționale, metode de reducerea a riscului estimat pentru personalul din blocul operator etc.

Printre cei care au luat cuvântul este prof. dr. Pol Rommens , primul președinte al BELGIAN TRAUMA SOCIETY, Head of the Orthopedics and Traumatology Department, în cadrul University Medical Center, Johannes Gutenberg-University of Mainz, Germania. Departamentul pe care îl conduce este considerat Centru de Traumatologie de nivel I. Un alt invitat a fost prof. dr. Florin Ramadani, de la Wels-Grieskirchen Klinikum, Austria care a ȋmpărtăşit din experiența sa privind anatomia artroscopică a genunchiului, instabilitatea patelară şi reconstrucția artroscopică a LIA. Mai multe detalii despre lectori dar și despre programul conferinței găsiți pe pagina http://eventsdesign.ro/atom/ .

Conferința, care a reunit la Constanța elite ale ortopediei și traumatologiei, a fost organizată, pe plan local, de echipa din cadrul secției clinice ortopedie traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Co-președinții conferinței sunt Dr. Alexandru Octavian Șerban, medicul șel al clinicii și Ș.L. Dr. Bogdan Obadă, medic primar Ortopedie Traumatologie.

F.B.

Sursă foto: SCJU Constanța, Facebook

Citește și: ATOM 2019. Constanța devine, pentru două zile, capitala ortopediei și traumatologiei!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369