rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ellen DeGeneres a supravieţuit agresiunii sexuale, falimentului şi pierderii primei iubite

Dar poate starul TV să-şi mai menţină imaginea imaculată şi întreaga carieră după ce a fost acuzată că a permis şi chiar facilitat un mediu toxic în culisele emisiunii ei?

Ellen DeGeneres

E bine-mersi Ellen!“, ne asigură soţia ei în timpul scandalului care ameninţă să distrugă din temelii cariera lui DeGeneres (62). „Şi nu renunţă la show“, continuă Portia de Rossi (47) pe acelaşi ton ferm. Aşadar slabe şanse să se retragă cel mai bine plătit moderator de talk-show american, care o surclasează până şi pe miliardara Oprah Winfrey! Nu e-n firea ei să se dea la fund, să plece capul, să renunţe fără să riposteze, fără să-şi explice intenţiile şi să-şi scuze acţiunile. Până la urmă, a mai dat de greu şi altă dată şi-a acceptat, fără să crâcnească, provocările vieţii.

Încă din copilăria petrecu­tă într-un cult religios strict – şi periculos! – , până la adolescenţa rebelă (din care n-au lipsit divorţul părinţilor, cancerul mamei şi agresi­unea sexuală a tatălui ei vitreg) şi maturitatea plină de încercări: s-a învinovăţit de moartea prematură şi violentă a primei iubite, a trăit nu mai puţin de trei ani în sărăcie lucie şi-a ajuns să-şi piardă sponsorii, emisiunea TV şi întrea­ga credibilitate când a dezvăluit publicului larg că e lesbiană, în 1997. Oricare dintre aceste experienţe i-ar fi putut pune capac, însă cum­va, nu ştiu cum, Ellen a ieşit învingătoare. Cum o să se întâmple şi acum, când este privită ca această Cruella de Vil a mass-mediei america­ne? Când emisiunea care-i poartă numele este investigată pentru hărţuiri sexuale, intimidare şi bullying neîncetat? Posibil.

Showbizul american fierbe, la ora actuală, din cauza scandalului în care este implicată una dintre cele mai îndrăgite vedete de peste Ocean. Întreaga lume s-a împărţit în susţinători fervenţi ai vedetei TV (cum ar fi Diane Keaton, Kevin Hart şi Katy Perry) şi în acuzatorii ei, care, încurajaţi de mişcarea #MeToo, condam­nă comportamentul inadecvat, imoral şi ilegal, de fapt, pe care unii dintre colegii moderatoa­rei l-au avut de-a lungul anilor, în spatele ca­merelor de filmat. În timp ce ancheta internă a celor de la WarnerMedia continuă, există voci care susţin că tot Ellen va fi cea care va mo­dera cel de-al 18-lea sezon al The Ellen DeGe­neres Show. Asta în ciuda faptului că fuseseră deja vehiculate mai multe nume faimoase care să înlocuiască gazda de până acum, precum Jennifer Aniston, Kristen Bell, Melissa Mc­Carthy sau Sean Hayes.

Dar ce s-a întâmplat mai exact în culisele celui mai urmărit chat-show din timpul zilei? Un angajat al emisiunii şi alte câteva zeci de foşti membri ai echipei i-au acuzat pe cei trei producători executivi ai showului, Ed Glavin, Mary Conelly şi Andy Lassner, de bullying. Asta se întâmpla pe 16 iu­lie. Pe 30, s-a îngroşat gluma după ce zeci de femei şi bărbaţi le-au imputat producătorilor Kevin Leman, Ed Glavin şi Jonathan Norman hărţuirea sexuală, comportamentul neadec­vat sau agresiunea. Păi, şi cu ce-a greşit Ellen? „Ea şi-a pus fericită numele în titlul emisiunii şi i-a lăsat pe producători să taie şi să spânzu­re. Dar peştele de la cap se împute...“, declară o sursă anonimă. Se pare că Norman a încer­cat să facă sex oral cu un fost angajat, Leman, scenaristul principal al show-ului, a pretins aceleaşi favoruri sexuale de la alt subordonat de-al lui, în timp ce Ed nu-şi putea ţine nicio­dată mâinile acasă în preajma femeilor. Şi lista neregulilor nu s-a oprit aici! O femeie a fost dată afară după ce-şi luase concediu medical în urma unei tentative de sinucidere, iar alta acuză intimidarea şi agresiunea verbală la care a fost sistematic supusă.

În asemenea context incendiar, Glavin, Norman şi Leman au fost concediaţi, într-un final, pe 18 august, Warner Bros., producătorul emisiunii, s-a abţinut de la a comenta acuzaţiile sexuale adresate celor câtorva angajaţi în posturi-cheie, iar DeGene­res a tăcut mâlc. Câteva zile bune de la înce­putul scandalului, n-a scos niciun cuvinţel. Se simţea vinovată că n-a luat apărarea colegilor ei asupriţi, se temea de oprobriul public sau a luat-o totul prin surprindere? După o ezitare suspicioasă, Ellen şi-a luat laptopul în braţe şi-a scris o scrisoare colegilor ei. „Salut tutu­ror! Ellen sunt“, şi-a început ea e-mailul. „În prima zi de lucru, la prima şedinţă, am pus în vedere că The Ellen DeGeneres Show va fi un loc al fericirii, unde nimeni nu va ridica vocea şi toată lumea va fi respectată...“, a continuat în deplin contrast cu acuzaţiile aduse de unii colaboratori.

Urmarea mesajului e previzibilă, ea va încerca să corecteze toate nedreptăţile, n-ar fi ajuns unde este astăzi fără oamenii ei, are o responsabilitate imensă, blah, blah, blah. Singurul lucru notabil sunt scuzele pe care şi le cere de la cei nedreptăţiţi. „Pe măsură ce-am crescut, n-am mai putut fi la curent cu tot şi m-am bazat pe alţii să-şi facă treaba aşa cum mi-ar fi plăcut mie. Unii n-au fost în stare...“, dă DeGeneres de bănuit că ceva nelalocul lui tot s-a întâmplat în culise. Chiar şi după această oarecare mea culpa, mulţi tot nu s-au convins de bunele ei intenţii: „Cu siguranţă că se va demara o vânătoare a vrăjitoarelor pentru a se afla cine a divulgat cel mai bine păstrat secret din televiziune. Ellen o să se răzbune pentru că a ieşit aşa ceva la suprafaţă.“ La polul opus se află suporterii vedetei, care nu cred o iotă din grozăviile vehiculate în ultima vreme, în frunte cu Portia de Rossi, care-a şi creat hashtag-ul “I Stand By Ellen“ (n.r. O sprijin pe Ellen). De partea cui e oare adevărul?

Ellen a avut toate motivele din lume ca să-şi dorească o emisiune care să emane bunădispoziţie, să „instige“ la bunătate şi fe­ricire, doar ea şi-a trăit prima parte a vieţii fără să aibă parte de aşa ceva. „Am fost tra­tată prost, fără pic de respect şi consideraţie. Am învăţat ce înseamnă compasiunea din experienţele groaznice pe care le-am avut“, spune ea făcând referire la educaţia primită de la nişte părinţi foarte stricţi (logopedul Betty şi agentul de asigurări Elliot), care mimau fe­ricirea şi nu credeau în medicină. Deloc, nici măcar când biata copilă şi-a rupt piciorul, la 10 ani, şi, uitându-se la osul care străpunsese deja pielea, a cerut ajutor părinţilor ei: „Tata îmi vorbea despre adevărul suprem, iar eu l-am întrerupt: «Adevărul e că osul meu s-a expus lumii materiale. Ajută-mă!», i-am spus înain­te de-a leşina de durere.“

Cel mai probabil n-a primit atunci ajutorul necesar, având în vedere că Ellen n-a luat nicio pastilă şi n-a făcut niciun vaccin în toată copilă­ria ei. „Am fost educată în spiritul Ştiinţei Creştine, o religie care nu crede în doctori şi medicină“, ex­plică vedeta care crescuse cu con­vingerea că aspirina e o substanţă interzisă. Încercând să mimeze şi ea fericirea, singurul sentiment ex­teriorizat în familia ei, DeGeneres a devenit sensibilă la sentimente­le altora, mai ales ale mamei sale, care a fost diagnosticată cu cancer de sân după ce divorţase de soţ şi-a tot avut apoi experienţe amo­roase regretabile. „Părinţii mei au divorţat când eu aveam 13 ani şi am trecut apoi printr-o fază rebelă“, povesteşte ea fără să intre în de­talii. Răsuflând uşurată că scăpase de mediul artificial în care trăise cu tatăl el, adolescen­ta a dat peste o situaţie şi mai gravă, despre care n-a reuşit să vorbească decât după câteva decenii.

În 2005, a pomenit că tatăl ei vitreg a abuzat-o sexual, iar, în 2019, a adăugat că agresorul ei se prefăcea că-i examina sânii de eventuale tumori, vezi Doamne de grijă să nu moştenească boala cruntă a mamei sale. „Am făcut un show fericit dinadins!“, revine ea asu­pra prezentului. „Scopul nostru e să-i facem pe oameni să se simtă bine“, insistă DeGeneres să ne convingă de bunele ei intenţii. Exact ca atunci când încerca s-o binedispună pe mama aflată în pragul morţii. De fapt, de la râsete­le pe care i le stârnea lui Betty a plecat totul. „Mama suferea atât de mult, iar eu o făceam să râdă. Mi-a schimbat complet viaţa acest lu­cru!“ Întocmai ca atunci când pierderea tragi­că a iubitei a generat succesul ei în comedie. Hm, ce ironie!

În vara lui 1980, Ellen avusese o ceartă cu partenera ei de viaţă, poeta Kat Perkoff, iar, câteva zile mai târziu, s-au întâlnit amândo­uă din întâmplare într-un club, doar că Ellen a ignorat-o complet pe Kat. „Voia să mă con­vingă să mă întorc acasă...“, şi-a adus aminte DeGeneres despre ultima conversaţie avută cu prima ei iubire. În acea seară, Perkoff a avut un accident mortal de maşină, iar Ellen a trecut, în drumul ei spre casă, pe lângă lo­cul accidentului fără să-şi dea seama că acolo Kat îşi dădea ultima suflare atunci. „Trebuia să mă fi oprit, trebuia s-o fi condus acasă în seara aia...“, spune vedeta plină de remuşcări.

Copleşită de vinovăţie şi suferinţă, DeGeneres s-a aşezat apoi la birou şi a scris un monolog despre moarte, denumit Phone Call to God, care a scos-o din anonimat. „Voiam să am bani, să fiu specială, voiam ca oamenii să mă placă şi să fiu faimoasă!“, rememorează ea perioada în care făcea stand-up în cluburile din New Orleans şi de-abia-şi făcuse curaj să-i spună propriei familii că era gay. Ellen a ştiut de mică orientarea ei sexuală, însă abia la 20 de ani şi-a luat inima-n dinţi ca s-o informeze pe mama ei cu privire la acest lucru. „A fost şocul vieţii mele!“, a recunoscut Betty. Însă tot ea spune, în autobiografia Love, Ellen: A Mother/Daugh­ter Journey, că a acceptat pe loc sexualitatea celebrei sale fiice. Măcar atât din partea celei care închisese, până atunci, ochii la multe ne­reguli din viaţa tinerei DeGeneres! Acceptată de familie, Ellen a îndrăznit să-şi expună tot mai mult latura amuzantă şi să cucerească un public tot mai numeros.

În ‘82, a fost denumi­tă Cea mai amuzantă persoană din America, iar, patru ani mai târziu, a primit şansa vieţii de a-şi susţine monologul despre moarte în cadrul emisiunii The Tonight Show Starring Johnny Carson. „Asta mi-a catapultat cariera!“, spune ea cu convingere. Au urmat noi apariţii TV şi roluri în reclame şi sitcom-uri. În 1994, a primit rolul principal într-un serial redenumit, după numai un sezon, Ellen şi devenit una din­tre cele mai urmărite producţii TV din acea pe­rioadă. Pe măsură ce devenea mai cunoscută, Ellen era tot mai agasată de jurnalişti cu privire la viaţa ei privată. Deja apăruseră zvonurile cu privire la lesbianismul ei, doar că „eram atât de nesigură pe mine, încât eram convinsă că voi pierde totul dacă afla lumea cine eram eu cu adevărat.“

Într-un final, i-a convins pe cei de la ABC să difuzeze episodul în care personajul ei recunoştea că era gay, la scurt timp după ce ea însăşi făcuse aceeaşi mărturisire în emisiu­nea lui Oprah. Nu mai puţin de 44 de milioane de oameni au urmărit secvenţa cu pricina, pe 30 aprilie 1997, şi, în aceeaşi săptămână, Ellen apărea pe coperta Time, cu un titlu pe care, în sfârşit, şi-l asuma: „Da, sunt gay!“. Mărturisi­rea actriţei a făcut valuri ca puţine alte lucruri în showbiz-ul american. Pentru mulţi ameri­cani, era pentru prima dată în viaţa lor când aflau că cineva cunoscut lor era gay.

Curajul ei a fost nebunie curată, dacă nu chiar sinu­cidere profesională... Companiile şi-au retras publicitatea din serial, ABC a pus o avertizare pentru părinţi în genericul show-ului până în mai ‘98, când au oprit cu totul serialul, iar El­len era pusă la zid: „Am recunoscut că sunt gay şi am fost pedepsită pentru asta!“. În aceeaşi vară, şi-a început idila cu actriţa Anne Heche, cu care nu vedea nicio problemă să se afişeze şi-n spaţiul public: „Oamenii nu mai văzuseră până atunci două femei ţinându-se de mână sau îmbrăţişându-se pe covorul roşu“. Iar co­mentariile maliţioase, presiunea venită din toate părţile nu făceau decât să apese tot mai mult pe umerii celebrului comic. Totuşi, când toate uşile i se trânteau în nas la Hollywood şi nu mai avea activitate de câteva luni bune, actriţa şi-a găsit din nou de lucru, în serialul Will & Grace.

Rolul interpretat de Ellen n-a făcut decât să-i plătească facturile, marea ei şansă venind de la... un peştişor albastru cu galben, pe nume Nemo. Actriţa şi-a împru­mutat vocea lui Dory, din Finding Nemo – al doilea cel mai de succes film al anului 2003, cu 681 de milioane de lire sterline strânse la box ofiice – şi a revenit, astfel, în atenţia tuturor. În mod pozitiv!

Tot în 2003 i-a fost dat pe mână The Ellen DeGeneres Show, care a câştigat nu mai puţin de 38 de premii Emmy până acum. Gazda Os­carurilor din 2007 şi 2014 a devenit brusc no­rocoasă nu numai în carieră, ci şi în dragoste. După ce şi-a încheiat socotelile cu fotograful Alexandra Hedison, actuala soţie a lui Jodie Foster, în 2004, Ellen a întâlnit-o pe Portia de Rossi. De fapt, ele se cunoaşteau de câţiva ani buni, dar starul din Ally McBeal n-a îndrăznit să-şi recunoască lesbianismul decât la finele lui 2004.

Patru ani mai târziu, cele două vede­te s-au căsătorit în casa lor din Beverly Hills, la scurt timp după ce fuseseră legalizate căs­niciile de acelaşi sex în California. Pe 16 au­gust, cele două au sărbătorit 12 ani de mariaj şi, cum era de aşteptat în scandalul-monstru în care e implicată acum DeGeneres, au pozat în cuplul perfect. Nimic nu pare să le perturbe fericirea. Nici măcar cel mai sumbru scenariu – care ar presupune pierderea emisiunii pen­tru Ellen – nu pare un sfârşit de lume pentru ele. „E o actriţă aşa de bună şi un comic de stand-up extraordinar, încât n-are nevoie de emisiune ca să-şi exprime creativitatea“, spu­nea Portia înainte de înnoirea contractului lui Ellen până în această vară.

Cu o notorietate colosală şi-o avere de peste 300 de milioane de dolari, agonisită preponderent de pe urma talk-show-ului ei, dar şi-a afacerilor aferente (deţine casa de producţie Eleveneleven şi pro­priul brand de lifestyle), DeGeneres e departe de sărăcia de altădată. După ce-a primit Me­dalia Libertăţii, de la Barack Obama, şi premiul de Excelenţă în televiziune, la Globurile de Aur din ianuarie 2020, actriţa de comedie n-are mari emoţii în ceea ce priveşte viitorul, chiar dacă criticile la adresa ei se înteţesc: „Mediul în care lucram era ca-n filmul The Devil Wears Prada“, a îngroşat, pe 13 august, rândurile „vic­timelor“ un fost asistent de cameră al emisi­unii. „Nu ştii niciodată când va lua sfârşit cea mai dificilă perioadă din viaţa ta, aşa că tot ce poţi face e să mergi mai departe“, spunea El­len parcă prevestitor. „Dar eu sunt suficient de puternică pentru a mă întoarce!“, conchide tot ea, scrie okmagazine.ro.

luni, 21 septembrie 2020535
Comentarii
mai mult...Monden
21 oct 20:33MondenCum se pregătesc Gina şi Smiley pentru venirea fetiței: „E o atmosferă de nedescris în casa lor“

Bucurie mare pentru Smiley (37 de ani) şi iubita lui, Gina Pistol (38 de ani), care la începutul anului 2021 vor...581

21 oct 00:00MondenIrina Rimes, pictorial șocant, în rol de android550
21 oct 00:00MondenSmiley și Bartoș i-au cântat serenade sub balcon unei fetițe de 13 ani469
21 oct 00:00MondenPrima poză cu Alexandra Dinu la "Românii au talent". Cum a fost aranjată actrița pentru marele debut

La revedere, Mihai Petre, bun venit Alexandra Dinu! Așa stau lucrurile în juriul emisiunii "Românii au talent", de la...594

21 oct 00:00MondenDemi Moore: „Mă înțeleg mai bine cu Bruce Willis la 20 de ani după divorț decât în timpul căsniciei”486
21 oct 00:00MondenEnrique Iglesias va fi recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră la gala Billboard Latin Music Awards 2020355
21 oct 00:00MondenActorul american Jeff Bridges a anunţat că suferă de limfom

Actorul american Jeff Bridges, protagonistul filmului "The Big Lebowski" (1998), a anunţat luni că a fost diagnosticat...467

21 oct 00:00MondenPhil Collins o acuză pe fosta soţie de ocuparea abuzivă a casei pe care o deţine la Miami407
21 oct 00:00MondenGeaca lui Tom Cruise în „Top Gun“ şi cizmele din „Pretty Woman“, scoase la licitaţie în decembrie383
21 oct 20:04MondenAdele anunţă că va prezenta „Saturday Night Live“, suscitând zvonuri privind lansarea unui nou album

După o pauză de mai mulţi ani, Adele revine în lumea spectacolului ca prezentatoare a celebrei emisiuni de...357

21 oct 00:00MondenDebbie Harry a anunţat că Blondie va efectua un turneu în Marea Britanie în 2021352
21 oct 20:00MondenBudapesta va găzdui MTV European Music Awards pe 8 noiembrie341
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 oct 00:00SportManchester United, victorie pe terenul lui PSG / Borussia Dortmund a fost învinsă de Lazio

Manchester United s-a impus în deplasarea de la Paris, scor 2-1, împotriva lui PSG, în cel mai așteptat meci al...490

21 oct 00:00SportMorata, "dublă" împotriva echipei lui Mircea Lucescu (Dinamo Kiev vs Juventus 0-2) / Club Brugge, victorie obținută în prelungiri

Juventus a început cu dreptul noul sezon de Champions League. Echipa lui Andrea Pirlo a câștigat, în deplasare, cu...453

21 oct 00:00SportEHF European League: Dinamo Bucureşti, înfrângere la debutul în grupa B (25-27 vs Sporting CP)

Echipa de handbal masculin Dinamo Bucureşti a pierdut, marţi, pe teren propriu, cu formaţia portugheză Sporting CP,...361

21 oct 00:00SportWTA Ostrava: Monica Niculescu s-a calificat în turul doi al probei de dublu, după ce a trecut de Raluca Olaru

Perechea Monica Niculescu/Nadiya Kichenok (România/Ucraina) a învins, marţi, cu scorul de 7-5, (3)6-7, 10-5, cuplul...391

Local
21 oct 00:00LocalActivități preventive desfășurate de polițiști

În cursul zilei de luni, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai...655

21 oct 10:49LocalBărbat ARESTAT PREVENTIV de POLIŢIŞTI pentru FURT calificat

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiști din cadrul Biroului de...1020

21 oct 00:00LocalTÂNĂR beat, depistat la VOLAN pe străzile Constanței

666

21 oct 00:01LocalArestați pentru TRAFIC de MDMA

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura...1036

21 oct 00:01LocalCORONAVIRUS: 4 NOI DECESE, la Constanța

Până marţi, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În Constanța au fost înregistrate 4...2161

21 oct 00:00LocalSancțiuni aplicate TAXIMETRIŞTILOR pentru nerespectarea prevederilor legale

Poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția...1088

Politică
21 oct 00:00PoliticăParlamentare2020: Peste 30.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă

Peste 30.000 de români din străinătate s-au înscris până în prezent pentru votul prin corespondenţă la...365

21 oct 00:00PoliticăAEP a aprobat modelele, dimensiunile şi condiţiile de tipărire pentru buletinele de vot

Autoritatea Electorală Permanentă a adoptat hotărârea pentru aprobarea modelelor, a dimensiunilor şi a condiţiilor...355

21 oct 00:00PoliticăParlament: Florin Iordache - numit preşedinte al Consiliului Legislativ

400

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2256

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6559

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2715

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2508

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2239

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2747

Monden
21 oct 00:00MondenActorul american Jeff Bridges a anunţat că suferă de limfom

Actorul american Jeff Bridges, protagonistul filmului "The Big Lebowski" (1998), a anunţat luni că a fost diagnosticat...467

21 oct 00:00MondenPhil Collins o acuză pe fosta soţie de ocuparea abuzivă a casei pe care o deţine la Miami

Muzicianul britanic Phil Collins i-a dat în judecată pe fosta lui soţie şi pe soţul acesteia pe care îi acuză de...407

21 oct 00:00MondenGeaca lui Tom Cruise în „Top Gun“ şi cizmele din „Pretty Woman“, scoase la licitaţie în decembrie

383

21 oct 20:04MondenAdele anunţă că va prezenta „Saturday Night Live“, suscitând zvonuri privind lansarea unui nou album

După o pauză de mai mulţi ani, Adele revine în lumea spectacolului ca prezentatoare a celebrei emisiuni de...357

21 oct 00:00MondenDebbie Harry a anunţat că Blondie va efectua un turneu în Marea Britanie în 2021

Debbie Harry, solista trupei rock americane Blondie, a anunţat că formaţia urmează să efectueze un turneu în Marea...352

21 oct 20:00MondenBudapesta va găzdui MTV European Music Awards pe 8 noiembrie

341

Mapamond
21 oct 00:00MapamondDanemarca: Asasinul din submarin, reţinut după o tentativă de evadare

Danezul Peter Madsen, condamnat la detenţie pe viaţă pentru asasinarea ziaristei suedeze Kim Wall într-un submarin...542

21 oct 00:00MapamondCoronavirus: Aproape 170.000 de oameni au murit în plus în UE în timpul primului val, faţă de media ultimilor 4 ani

Aproape 170.000 de persoane au murit în plus în 26 de state membre ale Uniunii Europene în timpul primului val al...351

21 oct 00:00MapamondCoronavirus: Canada a depăşit pragul de 200.000 de cazuri

356

21 oct 00:00MapamondCoronavirus: 27 de turişti francezi, în carantină în Grecia, după detectarea unui caz pozitiv în grupul lor

Douăzeci şi patru de elevi francezi şi trei profesori care îi însoţeau au fost plasaţi luni seară în carantină...377

21 oct 00:00MapamondCoronavirus: Irlanda instituie restricţii pentru întreaga populaţie, o premieră pentru o ţară din UE

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de...403

21 oct 00:00MapamondIranul a depăşit pragul de 5.000 de cazuri zilnice de COVID-19

336

Sănătate
21 oct 00:00SănătateCum să îți accelerezi metabolismul după 50 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devine din ce în ce mai dificil să ne menținem greutatea, iar acest lucru se...503

21 oct 00:00SănătateCarnea: este sau nu un aliment "toxic", care crește riscul de îmbolnăvire?

Consumul de carne în fiecare zi ne poate cauza probleme grave de sănătate, în special dacă o preparam cu ulei, are...408

21 oct 00:00SănătateBăuturile dulci nu afectează doar silueta. Ce probleme pot apărea

350

21 oct 00:00SănătateBoli endocrine care afectează femeile

De la diabet gestațional și dezechilibre tiroidiene, până la sindromul ovarelor polichistice și probleme de...375

21 oct 00:00SănătateCe este bulimia nervoasă și care sunt cauzele ei?

Această afecțiune reprezintă ingerarea episodică, necontrolată, compulsivă și rapidă a unor mari cantități de...349

21 oct 00:00SănătateCum să îți convingi copilul să se spele pe dinți

Spălatul pe dinți are un rol esențial în menținerea cavității bucale sănătoasă așa că cei mici nu sunt...340

21 oct 00:00Sănătate8 tipuri de miere şi indicaţiile terapeutice pentru fiecare în parte

Mierea era hrana divină a zeilor din Egiptul antic, iar virtuțile acestei substanțe străvechi nu se dezmint nici...407

21 oct 00:00SănătateCare sunt orele la care trebuie să mănânci pentru a slăbi

Pentru a slăbi, trebuie să ai un stil de viață sănătos, care să includă activități fizice, precum și o...581

21 oct 00:00SănătateRecuperarea după o dietă alimentară restrictivă: ce presupune

330

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT