REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Elveţia: O femeie cu cetăţenie elveţiană, cunoscută ca jihadistă, identificată ca autoare a atacului de la Lugano

Elveţia: O femeie cu cetăţenie elveţiană, cunoscută ca jihadistă, identificată ca autoare a atacului de la Lugano

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:00 1080

O femeie cu cetăţenie elveţiană, cunoscută ca jihadistă, a fost identificată ca autoare a atacului de marţi dintr-un magazin din Lugano, în care două persoane au fost rănite cu cuţitul, a anunţat poliţia citată de Reuters și Agerpres.

"Atacatoarea este cunoscută Fedpol ca având trecut jihadist, din anchete ale poliţiei realizate în 2017", a transmis pe Twitter Oficiul federal al poliţiei.

Procuratura federală a calificat incidentul drept posibil atac terorist şi a preluat investigaţia în acest caz.

Suspecta, o localnică în vârstă de 28 de ani, a fost reţinută de trecători, înainte de venirea poliţiei.

Mass media elveţiene au citat martori conform cărora tânăra a strigat în timpul atacului că face parte din Statul Islamic.

Una din victime a fost rănită grav, dar viaţa sa nu este în pericol, iar cealaltă a fost doar uşor rănită.

Elveţia, stat neutru, a fost "scutită" până acum de atacuri jihadiste de anvergura celor care au determinat recent Franţa şi Germania să ceară restricţii la graniţele Uniunii Europene, dar a identificat sute de rezidenţi care sunt consideraţi un potenţial pericol, precum şi militanţi care au călătorit în zone de război.

Doi bărbaţi arestaţi mai devreme în noiembrie în oraşul elveţian Winterthur de lângă Zurich pentru posibile legături cu atacul de la Viena din 2 noiembrie, soldat cu patru morţi, l-au vizitat pe atacatorul din capitala austriacă în iulie a.c..

În septembrie, un bărbat prezentat în media drept "Emirul din Winterthur" şi considerat a fi un important militant islamist din Ţara Cantoanelor a fost condamnat la 50 de luni de închisoare pentru legături cu Statul Islamic.

De asemenea, înjunghierea mortală a unui portughez, în septembrie, în oraşul Morges din vestul Elveţiei este anchetată ca având o posibilă motivaţie teroristă, au indicat procurorii federali. În legătură cu acest caz a fost arestată o persoană cu dublă cetăţenie elveţiano-turcă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine va fac jihadistii, reati ai drak de politicieni din UE care nu intelegeti ca migrantii astia vor sa va ia gatul voua fostilor crestini. "Salvati-i" pe toti. Daaa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369