1.6° Constanța Sâm., 4 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6264
1.6° Constanța Sâmbătă, 4 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6264

Emanuel Muntmark, mica sugativă de bani publici care... nu se mai satură

Andreea VREJOIU 29 noiembrie 2022 | 00:00 4539

Apavil SA, operatorul regional pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare din județul Vâlcea, cumpără energie electrică de la firma unuia din cei mai puternici dezvoltatori de proiecte de producţia de energie regenerabilă din România, supranumit „regele vânturilor”. Acesta s-a specializat, de altfel, în contracte cu primării din toată ţara, de la Cluj Napoca la Iaşi şi de la Odorheiu Secuiesc la Piatra Neamţ. Vorbim despre societatea Monsson Trading SRL, înfiinţat de suedezul rezident în Monaco Emanuel Muntmark şi condus de fiul acestuia, Andrei Muntmark.


Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de negociere fără publicare prealabilă. Câștigătoare fiind desemnată societatea Monsson Trading SRL din Constanța, iar valoarea totală a contractului este de 3.072.046,82 lei, adică aproximativ 600.000 de euro.

sediul Apavil, Râmnicu Vâlcea

Monsson Trading SRL este parte a Monsson Group, unul din cei mai mari dezvoltatori de proiecte eoliene din România, înfiinţat de suedezul rezident în Monaco Emanuel Muntmark şi condus de fiul acestuia, Andrei Muntmark.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

captură listefirme.ro

Date despre Monsson Trading SRL

Monsson Trading SRL a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de 502.479.686 lei, un profit pe minus, dar și datorii de 78.566.296 lei.  Compania s-a specializat în ultimii ani în contracte cu statul, mai multe primării din ţară cumpărând energie eoliană de zeci de milioane de lei.  Muntmark deţine prin grupul Monsson peste 30 de firme, iar printre proiectele sale majore se numără parcurile eoliene vândute către companii precum CEZ, Petrom sau ButanGas.

Asociați în cadrul societății îi regăsim pe Muntmark Emanuel, Muntmark Andrei, Muntmark Laura, Rusu Mariana Raluca, Tănase Laura, dar și pe Septam Hussein Mesu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

bai, se trezesc institutiile statului de drept din somn?pentru ce ii platim, dar stati usor ca se vor inchide portile ca tineretul pleaca masiv din tara, aici nu au nici un viitor, cel mult sa munceasca pe 2 lei azi ca sclavi ca sa manance maine
3
0
Perfect adevarat ce zici, il chema Munteanu !
3
0
cum?suedezii si olandezii fac din astea? eu cred a e fake news! USR ne zicea ca doar noi suntem corupti!
1
1
Muntmark este un fost securist care la revolutie a fugit in Suedia si si-a schimbat numele iar dupa ce a primit cetatenia Suedeza s-a apucat de mici afaceri in Polonia si Romania, cand a aparut oportunitatea cu energia verde a fost activat si impreuna cu fostii colegi s-au apucat de treaba. Bravo lor, au fost securiti destepti!
11
5
Regele vanturilor? Vanturi? Dintr-alea numite si flatulatii?
11
0
Se pare ca deja v-ati asumat titlul de haznaua presei, nici macar nu mai incercati sa pareti profesionisti. Bravo voua, continuati tot asa!
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715