REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Emanuel Ungureanu: Un medic a efectuat ilegal intervenții într-un Spital Județean de Urgență din țară

Emanuel Ungureanu: Un medic a efectuat ilegal intervenții într-un Spital Județean de Urgență din țară

Replica API 21 ianuarie 2020 | 19:50 297

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că un medic a efectuat ilegal, timp de un an, sute de intervenții în Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, sub „protecția” șefei clinicii, scrie Mediafax. Parlamentarul anunță că va sesiza DNA Mureș în acest caz.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține, într-o postare făcută marți pe Facebook, că activitatea Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Mureș a fost grav perturbată de la începutul anului 2019 prin „introducerea ilegală în această clinică, de către prof. Simona Bățagă, șeful secției, a unui medic, dr Pantea Monica, care nu se află în relație contractuală cu SCJU Mureș”.

„Deși în clinică își desfășoară legal activitatea de explorări endoscopice 4 medici angajați, dr Pantea Monica a primit acordul de la prof. Simona Bățagă să efectueze endoscopii digestive superioare și inferioare, să pună diagnostice și să stabilească terapii în Laboratorul de Endoscopie din cadrul clinicii. Sute de intervenții ilegale au fost efectuate de dr Monica Pantea pe parafa doamnei profesor Simona Bățagă, complet ilegal! Accesul ilegal al dr Pantea Monica în Clinica de Gastroenterologie a restrâns accesul medicilor angajați legal pe această secție să efectueze explorări endoscopice. Pantea Monica s-a comportat timp de 1 an ca și când ar fi fost angajată a acestei secții desfășurând activitate de endoscopie programată, documentată în registrele laboratorului”, se arată în postarea deputatului USR.

Acesta susține că activitatea medicului a implicat și folosirea de consumabile din spital, care ar fi fost decontate pe spitalizări de zi efectuate pe numele șefei clinicii, fraudându-se astfel Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș.

Emanuel Ungureanu susține că activitatea medicului a periclitat și instruirea rezidenților.

Mai mult, pe: digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca era asa tare doctorita, brovo ei, de ce nu s..a angajat legal? Avind si spatele asigurat, ar fi fost o bagatela. Faptul ca ungureanu sesizeaza o ilegalitate, si unii nu sint de acord, ma face sa cred ca ati ramas babuini intr..o republica bananiera.
0
0
Nici un doctor care este un profesionist adevarat si cu caracter nu are dece sa se teama despre ce spune Ungureanu pentru ca oameni astia sunt apreciati de bolnavi,din pacate in foarte multe cazuri inalta calificare merge mama in mana cu spaga si aroganta fata de pacienti si oameni in general,aroganta de genul"cine esti tu ma imi spui mie ceva,ce scoala ai tu?".
0
1
Atacul e de fapt la profesorul sef de sectie. Are fobie de profesori. El e incapabil sa se ridice la un nivel profesional inalt in medicina si vaneaza tot felul de erori si cere direct desfiintarea unor cariere la care el doar viseaza, el folosind DNA. Discutabil modul de procedura. Discutabila si persoana.
1
1
prietenul ungureanu,vanatorul nu se lasa, dar tot pe mana mediclor or s a intre, si apoi popii , ca va avea pensie daia stim noi!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218