REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Emil Boc, despre suspendarea şefului statului: "Şanse zero de reuşită"

Emil Boc, despre suspendarea şefului statului: "Şanse zero de reuşită"

Replica API 10 ianuarie 2012 | 00:00 226

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc a afirmat luni că demersul liderilor Opoziţiei pentru suspendarea preşedintelui României nu are şanse să fie dus până la capăt.

"Acelaşi demers, cu şanse zero de reuşită", a declarat Emil Boc, întrebat ce părere are despre acţiunea Opoziţiei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că tema suspendării preşedintelui Traian Băsescu se va concretiza în acţiunea politică a USL în anul 2012 într-o campanie naţională de strângere de semnături din partea populaţiei, în paralel cu alegerile preliminare.

"Suspendarea preşedintelui, din punctul nostru de vedere va fi o acţiune în paralel (cu alegerile preliminare organizate pentru candidaţii USL în luna iunie, n.r.) de strângere de semnături, dar aşa cum ştiţi foarte bine în momentul actual nu trece de Parlament, va trece în momentul în care avem majoritate. Asta înseamnă că mergem acolo unde nu există control politic asupra parlamentarilor PDL, UDMR şi ce sunt ei şi mergem către oameni", a explicat Ponta.

Pe 12 decembrie, liderul PNL Crin Antonescu anunţa că documentul politic prin care USL motivează suspendarea lui Traian Băsescu este gata, dar deoarece agenda publică e marcată de alte subiecte acesta a fi prezentat publicului în altă săptămână. Ulterior, în decembrie USL nu a mai adus în dezbatere publică acest subiect. Liderii USL admiseseră anterior că acţiunea de suspendare nu vizează în principal acţiunile parlamentare, ci mai mult aducerea acestui subiect în atenţia cetăţenilor, urmând a fi organizate dezbateri despre activitatea lui Băsescu şi strângerea de semnături pentru demiterea lui. Astfel, pe 21 noiembrie, Crin Antonescu spunea că USL nu vrea ca suspendarea preşedintelui Băsescu să fie doar "un moft" sau "o luptă într-o rezervaţie politică", ci un demers dezbătut şi susţinut în întreaga societate. "E un demers pe care îl vrem nu doar o luptă politică într-o rezervaţie politică, ci o confruntare la nivelul şi în sprijinul întregii societăţi. (...) Intenţionăm să iniţiem o largă dezbatere publică în legătură cu acest act politic şi probabil că în cursul acestei dezbateri publice, funcţie de calendarul care va fi stabilit, ceea ce nu depinde numai de noi, vom căuta să constituim în jurul acestui demers un larg curent public", a mai afirmat Antonescu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614