REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Emil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

Emil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

Replica API 21 septembrie 2019 | 15:21 516

Emil Constantinescu, foto realitatea.net

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a înțeles cu PSD: sistemul de alegere a președintelui Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, institut condus acum de Emil Constantinescu, se schimbă.

Institutul a fost înființat prin lege în 2017, la inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele institutului era ales până joi de membrii consiliului științific. Guvernul a decis prin ordonanță de urgență că, de acum încolo, presedintele Institutului Levantului o să fie numit de Biroul Permanent al Senatului (unde PSD are 8 din 13 voturi), la propunerea Consiliului stiintific, dintre membrii acestuia, pentru un mandat de 5 ani, care poate fi reinnoit. De asemenea, presedinte Institutului Levantului o sa primeasca salariu de secretar de stat.

Ordonanța de Urgență a apărut joi în Monitorul Oficial, sub semnătura premierului Viorica Dăncilă. Actul este contrasemnat și de Emil Constantinescu.

Institutul are ca obiect de activitate extinderea cercetărilor ştiinţifice asupra culturilor şi civilizaţiilor din spaţiul istoric al Levantului - Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Balcani, Caucaz - leagănul religiilor abrahamice, al ştiinţelor, artei, culturii şi democraţiei; protejarea arealelor geologice, biologice, geografice şi arheologice reprezentative pentru patrimoniul cultural universal, de către comunităţile universitare în colaborare cu comunităţile locale, prin extinderea în această regiune a reţelelor de geoparcuri recunoscute de UNESCO; promovarea dialogului dintre popoarele din spaţiul istoric al Levantului în vederea creării unei culturi a păcii prin dialog între mediul academic, liderii religioşi şi tânăra generaţie.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe cati bani ai batut palma, sau pe intelesul postacilor PSDF-isti- pe cat te-ai vandut? Surprinzator, din postura de fost presedinte al tarii, numai ptr un mandat, si cine poate gandii cu propria-i minte nu intelege cum de dreapta ai aterizat la bani furati
2
0
Toata viata a fost un vandut.
3
0
un ratat si o jigodie
2
0
Pentru a doua oara dezamageste omul asta! Prima oara atunci cand majoritatatea covarsitoare a romanilor au votat Conventia Democrata si fara nicio lupta omul asta s-a predat si a lasat tara balta! Acum se vinde pentru cativa arginti..Judecati snguri caracterul acestui om.
8
1
Toti sunt cumparati cu functii platite de noi... Halal Romanie..
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218