Emil Constantinescu, fostul președinte al României, a transmis un mesaj tinerilor
Emil Constantinescu, fostul președinte al României, a transmis un mesaj tinerilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFostul președinte al României, Emil Constantinescu, a transmis un mesaj emoționant tinerilor, punând în lumină sacrificiile trecutului și provocările morale ale prezentului. Acesta a pus accentul pe înțelegerea libertăților pe care le avem în prezent, care nu existau atunci când s-a reușit înlăturarea dictaturii comuniste.
Emil Constantinescu, fost președinte al României, a lansat un apel direct către tinerii generației actuale, cărora le cere să conștientizeze prețul plătit, în trecut, pentru libertatea de care se bucură ei astăzi. În discursul său, fostul șef de stat a amintit de sacrificiile care au fost făcute în timpul regimului comunist, precum și de criza morală care se resimte acum, conform Digi24.
Emil Constantinescu a lansat un apel către tineri:
„Pe timpul meu, tinerii din jurul meu, din familia mea, au spus că ‘vom muri și vom fi liberi’. 100 au fost împușcați, peste 1000 au murit. Acum nu există riscul ăsta”, a declarat Emil Constantinescu, ce a rememorat cu durere tragediile care au marcat lupta pentru democrație.
Emil Constantinescu a atras atenția asupra faptului că, după încheierea mandatului său, nimeni nu a mai fost judecat pentru delict de opinie, susținând astfel că există un spațiu de manevră pentru tinerii care vor să protesteze. Totuși, a evidențiat o problemă actuală: „Criza morală vine și cu faptul că nu au avut cu ce să se înfrunte”.
Fostul șef de stat a mai subliniat că generația sa a luptat cu vulnerabilitățile dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, un efort comun al adulților și tinerilor de atunci, ce sperau la libertate. Acum, însă, responsabilitatea de a descoperi și înfrunta problemele contemporane le revine celor de astăzi.
„Noi am conștientizat vulnerabilitățile dictaturii, am luptat cu ajutorul celor din generația mea și cu tinerii împotriva lor. E rolul dumneavoastră să le descoperiți. Aveți totul la îndemână. Încercați să înțelegeți,” a adăugat Constantinescu.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News