REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Emilian Nicolae a fost eliberat din funcţie pentru că are dosar la DNA: mascaţii i-au percheziţionat casele şi i-au confiscat banii

Emilian Nicolae a fost eliberat din funcţie pentru că are dosar la DNA: mascaţii i-au percheziţionat casele şi i-au confiscat banii

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 430

Şeful Poliţiei Cernavodă, dat pe mâna procurorilor chiar de către subalternii săi

Şeful Poliţiei Cernavodă, dat pe mâna procurorilor chiar de către subalternii săi

A fost eliberat din funcţie şi se află în spital, la Bucureşti, fiind în concediu medical. Este vorba despre Emilian Nicolae, şeful Poliţiei Cernavodă, târât într-un scandal de zile mari, din nou. De data aceasta se pare că au intrat pe fir şi procurorii DNA, el fiind cercetat pentru abuz în serviciu, faptă petrecută cu mai mult timp în urmă. Au avut loc şi percheziţii domiciliare, de unde procurorii au ridicat mai multe bunuri.

Şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae, a fost eliberat din funcţie de către Consiliul de Comandă, începând cu data de 24 octombrie 2013. Acestuia i se retrăsese autorizaţia de acces la informaţiile clasificate şi nu mai îndeplinea cerinţele din fişa postului. Însă, potrivit surselor noastre, acesta este cercetat într-un dosar penal de către DNA Constanţa pentru abuz în serviciu, faptă petrecută în urmă cu mai mult timp. În plus, ar fi avut loc şi percheziţii domiciliare, atât la locuinţa sa de pe strada Unirii din Cernavodă, dar şi la casa de vacanţă din Seimeni. Acolo au fost găsite mai multe înscrisuri oficiale, suma de 50.000 de euro, pe care nu a putut s-o justifice, cât şi o armă de vânătoare şi mai multe cartuşe, dar şi sturioni, benzină, motorină, setci monofilament, bonuri cu cantitate fixă (BCF-uri) şi motorină. De asemenea, pe lângă Emilan Nicolae ar mai fi cercetat şi Costel Baciu, subalternul lui, asupra căruia a fost găsită o armă de vânătoare pe care ar fi confiscat-o în urmă cu patru ani şi nu a mai predat-o. Cei care au reclamat totul procurorilor DNA ar fi fost chiar colegii din Poliţia Cernavodă, astfel începând urmărirea penală.

Eliberat din funcţie din data de 24 octombrie

Reamintim că şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae, a fost eliberat din funcţie de către Consiliul de Comandă, începând cu data de 24 octombrie 2013. Acesta este pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa pentru o perioadă de trei luni de zile, adică va fi plătit în continuare, dar nu va mai avea acces la dosare. Potrivit surselor noastre, se pare că Emilian Nicolae nu mai îndeplinea cerinţele din fişa postului, întrucât acestuia i se retrăsese autorizaţia de acces la informaţiile clasificate. Din câte se pare, conducerea IPJ Constanţa a fost informată despre retragerea autorizaţiei de acces de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) Bucureşti. Începând de luni, 28 octombrie, la cârma Poliţiei Cernavodă a fost împuternicit Alexandru Dică, şef birou din cadrul Poliţiei Medgidia. Vom reveni cu detalii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218