REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Emilian Nicolae vrea să extermine infractorii din Cernavodă, dacă tot e dat afară

Emilian Nicolae vrea să extermine infractorii din Cernavodă, dacă tot e dat afară

Replica API 9 iunie 2011 | 00:00 351

IPJ l-a demis deja

IPJ l-a demis deja

Şeful Poliţiei Cernavodă, comisarul-şef Emilian Nicolae, îşi vede liniştit de treabă, chiar dacă poziţia sa este pe muchie de cuţit. La începutul lunii mai, conducerea IPJ a confirmat faptul că şeful Poliţiei Cernavodă a fost demis din funcţie, în urma unui control făcut de o echipă de la Bucureşti a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) coordonată de ministrul Traian Igaş. În urma constatării mai multor nereguli, Emilian Nicolae a fost demis, teoretic.

Numai că el şi-a rezervat dreptul de a contesta măsura luată împotriva sa, iar până la soluţionarea contestaţiei, potrivit statutului, Emilian Nicolae va rămâne la comanda Poliţiei Cernavodă. Potrivit unor surse din IPJ Constanţa, termenul de soluţionare a contestaţiei este de 30 de zile, ceea ce înseamnă că, în perioada imediat următoare, IGPR-ul va trebui să-şi prezinte rezultatul contestaţiei. Contactat de "Replica", comisarul-şef Emilian Nicolae ne-a precizat că este foarte ocupat. "Facem tot posibilul să menţinem un climat de ordine şi siguranţă publică. Avem atâtea probleme pe aici, că nu ne mai vedem capul de treabă. (...) După cum am mai spus, cine vrea să mă vadă schimbat din funcţie, mai are mult de aşteptat, să nu se grăbească. Noi avem treabă, mai sunt mulţi infractori de prins în Cernavodă", ne-a declarat şeful Poliţiei Cernavodă. De precizat că, dacă IGPR va da un rezultat în defavoarea comsiarului-şef, acesta mai are dreptul legal de a acţiona în instanţă, solicitând, în contencios administrativ, anularea actului prin care a fost demis din funcţie. Într-o astfel de situaţie se află fostul adjunct al IPJ Constanţa, comisarul-şef Dorin Colidiuc, fostul coleg al lui Adrian Rapotan. Colidiuc şi-a început, recent, activitatea la Centrul Antidrog, dar încă se mai judecă cu IPJ, pe contencios, pentru funcţia pierdută în urma demiterii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367