REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Emma Thompson interpretează rolul unei politiciene fără scrupule în serialul BBC ''Years and Years''

Emma Thompson interpretează rolul unei politiciene fără scrupule în serialul BBC ''Years and Years''

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:00 403

Emma Thompson

Emma Thompson interpretează rolul unei politiciene fără scrupule în serialul ''Years And Years'', după un scenariu semnat de Russell T. Davies, care va avea premiera în luna mai, potrivit Press Association.

Viitorul arată haotic şi înspăimântător în această nouă producţie BBC, alcătuită din şase episoade, care spune povestea încercărilor unei familii de a supravieţui într-o Marea Britanie distopică, destabilizată de evoluţii politice, economice şi tehnologice.

După ce destinele complexe ale membrilor familiei Lyons, din Manchester, se intersectează într-o seară crucială din 2019, serialul le urmăreşte poveştile pe parcursul următorilor 15 ani, cu suişurile şi coborâşurile vieţii de zi cu zi.

Alături de Emma Thompson, din distribuţia serialului mai fac parte Russell Tovey, Rory Kinnear, Jessica Hynes, T'Nia Miller, Ruth Madeley şi Anne Reid.

În primul trailer al serialului, Thompson apare într-o scurtă secvenţă din cadrul emisiunii de televiziune Question Time, spunându-le fără menajamente telespectatorilor că ''Nu dă doi bani pe ceea ce urmează să se întâmple...''

Replica sa vine după ce personajul interpretat de Hynes spune că ''ne îndreptăm cu toată viteza către dezastru, când o sa ne oprim?''

Emma Thompson, recompensată de două ori cu premiul Oscar pentru ''Sense and Sensibility'' (1995) şi ''Howards End'' (1992), interpretează rolul lui Vivienne Rook, o celebritate care trece la cariera politică şi ale cărei opinii controversate divizează opinia publică.

Prezentată ca făcând parte dintr-o nouă categorie de politician, cel care face spectacol, este rebel şi impostor, ascensiunea sa la putere va arunca ţara într-un viitor incert.

"În ce fel de lume trăim? Dacă acum este atât de rău, cum va fi peste 30 de ani?", se întreabă Daniel Lyons, personajul interpretat de Russell Tovey.

"Zece ani, cinci ani - care va fi situaţia atunci?"

Rory Kinnear îl interpretează pe fratele lui Stephen, Daniel, care profesează drept consultant financiar şi încearcă să menţină armonia în cadrul familiei. Este căsătorit cu Celeste, interpretată de Miller, o contabilă ambiţioasă, foarte sigură pe ea.

Daniel este un agent imobiliar dedicat profesiei, iar sora sa şi a lui Stephen, Edith, interpretată de Jessica Hynes, este un personaj radical, periculos şi calculat, care duce o viaţă secretă.

Fiecare episod al serialului va proiecta acţiunea cu un an sau doi în viitor şi se va concentra asupra familiei care încearcă să supravieţuiască în contexul unei lumi politice derutante.

Scenaristul serialului, Russell T. Davies (cunoscut pentru ''A Very English Scandal'' şi ''Doctor Who''), a declarat recent că personajul jucat de Emma Thompson foloseşte ''toate trucurile'' politicienilor din ziua de astăzi.

"Are ceva din (Boris) Johnson, ceva din (Nigel) Farage, dar faptul că este femeie scoate la iveală o energie cu totul nouă", a declarat scenaristul pentru BFI & Radio Times Television Festival, potrivit Press Association.

"Ştie cum să spună aiureli, când să spună adevărul, ştie cum să obţină voturi, domină întreg peisajul".

Serialul marchează cel de-al nouălea proiect realizat de Davies împreună cu producătoarea Nicola Shindler, a căror colaborare durează de 20 de ani.

"Toate lucrurile care ne înspăimântă, toate speranţele noastre se întâmplă în preajma acestei familii foarte unite. Lumea este mai fierbinte, mai rapidă, mai nebună, prinsă în haosul lumii politice, tehnologiei şi războaielor îndepărtate care îi afectează pe cei din familia Lyons în traiul lor zilnic. Marea Britanie s-a retras din Europa, America devine un lup singuratic, China se impune şi o nouă lume se naşte", scrie BBC în prezentarea serialului.

Serialul ''Years And Years'' va avea premiera în luna mai.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920