REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Emoții pentru ex-procurorii DNA Mircea Negulescu și Lucian Onea: ICCJ discută controlul judiciar al acestora

Emoții pentru ex-procurorii DNA Mircea Negulescu și Lucian Onea: ICCJ discută controlul judiciar al acestora

Replica API 23 octombrie 2019 | 00:00 187

Mircea Negulescu

Un judecător de cameră preliminară de la instanța supremă a luat, miercuri, în discuție prelungirea măsurilor preventive în cazul foștilor procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu, în dosarul în care sunt judecați pentru pretinse fapte de inducere în eroare a organelor judiciare sau represiune nedreaptă.

Instanța urmază să stabilească dacă se mai impune prelungirea controlului judiciar în cazul acestora.

Cei doi s-au prezentat la instanța supremă dar nu au dorit să facă declarații.

Este vorba despre dosarul în care Sebastian Ghiță este parte civilă cu suma de un milion de lei pe care o cere foștilor magistrați DNA carte l-au cercetat și trimis în judecată.

Procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie i-au trimis în judecată, în luna iulie, pe fostul procuror-şef DNA PLoieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu, pentru comiterea mai multor infracţiuni.

"Inculpatului Onea Lucian Gabriel, în calitate de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în instrumentarea a două dosare penale, în calitate de procuror de caz, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denunţător să plăsmuiască un denunţ în numele unei persoanei imaginare, să întocmească în fals, în format electronic, tabele care conţin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetăţenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracţiunea de coruperea alegătorilor pretins săvârșită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunţul", se arată în rechizitoriul procurorilor.

De asemenea, Lucian Onea, cu ajutorul lui Mircea Negulescu, la data respectivă procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor faţă de o persoană despre care ştia că nu este vinovată.

Totodată, Lucian Gabriel Onea, cu sprijinul lui Mircea Negulescu, în cursul lunii mai 2015, în soluţionarea celor două dosare penale, a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrângeri asupra martorului denunţător.

"În rechizitoriu, se mai reţine că inculpatul Onea Lucian Gabriel, în calitate de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în mod repetat, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denunţător să contrafacă, prin exercitarea de constrângeri, a unui denunţ şi a unor tabele în format electronic conţinând nume de persoane din Republica Moldova care ar aparţine unor cetăţeni români imaginari", se arată în rechizitoriu.

Dosarul se află în faza camerei preliminare la instanța supremă.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le-a venit vremea. Isi vor reveni si isi vor relua activitatile. Europa se face ca nu vede abuzurile celor ca ei. Prostia PSD ia adus din nou pe astia la putere.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367