REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 840

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor cu endometrioză, există câteva soluții naturale, asupra cărora vom face referire în articolul care urmează. Dar mai întâi să aflăm ce este endometrioza și care e incidența bolii în rândul femeilor.

Endometrioza nu este o boală rară, ci afectează una din 10 femei

Această anomalie este legată de prezența endometrului (țesutul căptușește mucoasa uterină) în afara uterului. Cel mai adesea, organele afectate sunt ovarele, rectul, vezica, vaginul etc. Diagnosticul bolii se face printr-un examen clinic și imagistică medicală (ecografie, RMN) și, dacă este necesar, prin analiza țesutului eliminat în timpul operației. În timp ce la unele femei această boală este asimptomatică, la altele se manifestă prin dureri pelvine care pot fi deosebit de acute, mai ales în timpul menstruației. Faptul că simptomele sunt declanșate ciclic este un semn al bolii. La unele femei, durerile apar și în timpul sexului sau în timpul urinării, scrie ziarmedical.ro.

Pentru a minimiza durerea, femeilor cu endometrioză li se recomandă adesea tratament hormonal, pentru oprirea menstruației. Acest tratament reduce durerea legată de răspunsul hormonal al leziunilor de endometrioză și poate ajuta la stabilizarea leziunilor sau chiar la reducea ușoară a volumului acestora. Există medicamente indicate pentru calmarea durerii, dar există și alte soluții. Unele femei aleg să apeleze la terapii naturale. Medicii sunt însă de părere că soluțiile naturale nu ar trebui să înlocuiască medicamentele. Aceste abordări terapeutice urmând să fie utilizate pe lângă medicația clasică.

Terapii manuale care pot ameliora durerea

Endometrioza este o boală care doare. Lupta fiecărei femei este să amelioreze sau să elimine durerea și să aibă zile cât mai senine, mai calme. Pentru că, deși durerile provocate de endometrioză sunt în vârf în timpul menstruației, ele pot fi resimțite și în fiecare zi.

Osteopatia, fizioterapia sau fasciaterapia sunt terapii manuale care permit o mai bună gestionare a durerii.

Osteopatia are o acțiune bună, deoarece permite o relaxare a țesuturilor, reduce aderențele după operație și generează o ușurare generală a țesuturilor.

În plus, alte abordări naturale pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și, astfel, la gestionarea mai bună a durerii. E recomandat ca femeile care suferă de endometrioză să apeleze și la: acupunctură, hipnoză, sofrologie sau yoga.

Căldura calmează durerea

Nu există o terapie naturală ideală. Fiecare femeie trebuie să testeze, din tot ceea ce există, cert este că, pentru calmarea durerii, căldura face minuni.

Sticla cu apă caldă este folosită de multe femei cu endometrioză. Căldura este bună și calmează durerile zilnice.

Cum ajută plantele, argila și uleiurile esențiale

Unele persoane optează pentru ceaiuri din plante sau homeopatie, dar, din nou, beneficiul este specific fiecărui pacient. Mai mult, unele plante pot interacționa cu tratamentele medicamentoase și pot provoca reacții alergice sau neplăcute.

În mod similar, uleiurile esențiale trebuie gestionate cu precauție și cu sprijinul unui practicant.

Unele femei evidențiază, de asemenea, efectul benefic al unei cataplasme cu argilă verde.

Alimentația și neurostimularea

În ceea ce privește dieta, depinde de fiecare femeie să găsească mâncarea care i se potrivește. În unele cazuri, poate fi interesant să adopți o dietă antiinflamatoare. De exemplu, dieta fără gluten.

Neurostimularea și-a probat și ea eficiența în calmarea durerilor pelvine. Această abordare este deosebit de utilă mai ales că poate limita administrarea de analgezice. Electrozii sunt așezați pe zona dureroasă și micșorează durerile sau chiar le elimină, pentru o perioadă de timp. Ședințele de neurostimulare trebuie făcute o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a ajuta la o eficientă eliberare a durerii și a evita suferințele mari, mai ales atunci când endometrioza se cronicizează.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614