REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Enel a fost inclusă pentru prima dată în Indicele Bloomberg al egalităţii de gen

Enel a fost inclusă pentru prima dată în Indicele Bloomberg al egalităţii de gen

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 313

Enel a fost inclusă pentru prima dată în Indexul Bloomberg al Egalităţii de Gen (GEI), fiind una dintre cele 325 de companii din aproape 6.000 de afaceri listate la bursă din 84 de ţări, evaluate în funcţie de comunicarea şi îndeplinirea iniţiativelor de egalitate de gen, potrivit unui comunicat al companiei, scrie AGERPRES.

Subsidiara spaniola a Enel, Endesa, a fost şi ea inclusă pentru prima dată.

În plus, la Forumul Economic Mondial de la Davos, s-a anunţat că Enel este inclusă, de asemenea, pentru prima dată în clasamentul Corporate Knights Global 100 Cele Mai Sustenabile Corporaţii din Lume, atingând poziţia a 8-a. Enel se află pe primul loc între cele patru companii italiene incluse în acest index şi pe locul doi în cazul companiilor din sectorul energetic. Compania de servicii media, de cercetare şi informaţii financiare Corporate Knights include în clasament cele mai active şi transparente companii în funcţie de practicile şi performanţele sustenabile.

"Includerea noastră în aceşti doi indici de prestigiu evidenţiază faptul că sustenabilitatea pentru Enel este un angajament total, care se reflectă nu doar în opţiunile şi operaţiunile noastre strategice de afaceri, ci şi în modul în care ne raportăm la angajaţii şi la partenerii noştri", a declarat Ernesto Ciorra, Head of Innovability la Enel, citat în comunicat.

"Prezenţa în indicele GEI al Bloomberg arată că pentru Enel diversitatea şi incluziunea reprezintă o resursă şi un stimul pentru a impulsiona inovaţia care conduce la succesul modelului nostru de afaceri sustenabil. Acelaşi model, datorită concentrării sale asupra dezvoltării sectorului regenerabilelor, digitalizării reţelelor şi a soluţiilor de energie sustenabilă, a contribuit la recunoaşterea Grupului nostru de către Corporate Knights Global 100 ca fiind una dintre cele mai sustenabile companii din lume şi un lider în tranziţia energetică", a adăugat el.

Includerea Enel în indicele GEI al Bloomberg se datorează practicilor sale de promovare a prezenţei femeilor în Consiliul de Administraţie, în funcţiile de conducere şi în cazul noilor angajări, contribuind la remunerare egală şi la crearea de beneficii sociale şi soluţii pentru echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală pentru toţi angajaţii săi.

În plus, angajamentul Enel faţă de transparenţă în ceea ce priveşte egalitatea de gen a fost de asemenea recunoscut, prin punerea la dispoziţia investitorilor a unei game largi de indicatori de performanţă prin intermediul bazei de date Bloomberg.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369