REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ENEL a început lucrările de electrificare a Cartierului Tineretului din Ovidiu

ENEL a început lucrările de electrificare a Cartierului Tineretului din Ovidiu

Replica API 16 februarie 2018 | 00:13 283

După ani şi ani...

După ani şi ani...

Locuitorii celui mai nou cartier al oraşului Ovidiu au, în sfârşit, un motiv de bucurie: ENEL Distribuţie Dobrogea a început lucrările de prelungire a reţelei electrice în această zonă, după ani şi ani de aşteptări din partea localnicilor. În cursul zilei de joi, 15 februarie, mai multe utilaje au putut fi văzute în zonă, transportând materialele necesare, cum ar fi stâlpii din beton şi tamburii de cablu electric.

Aşadar, mult aşteptatele lucrări au început deja şi urmează a fi finalizate, potrivit reprezentanţilor ENEL, cel târziu în luna mai, când localnicii îşi vor putea executa lucrările în ceea ce priveşte branşarea locuinţelor la noua reţea electrică. În acest interval, cât durează instalarea noii reţele, va fi finalizat inclusiv sistemul de iluminat public, absolut necesar în această zonă, dat fiind că noaptea este o beznă totală în acest cartier.

„Aşa cum am promis, începând din luna asta încep lucrările. Am făcut demersuri privind aprovizionarea de materiale şi să-i ajutăm cu predarea ticheţilor în teren către constructor în vederea execuţiei lucrării în ceea ce priveşte traseul pentru medie şi joasă tensiune, le-am dat şi locaţiile pentru instalarea posturilor de transformare. Ne bucurăm că se mişcă lucrurile, în general totul e bine.

Chiar au venit mulţi oameni din cartier şi ne-au mulţumit pe tema asta. Până acum e foarte bine, sperăm să terminăm cât mai repede şi cu celelalte lucrări, sperăm să se ţină de cuvânt şi cei de la RAJA, în privinţa canalizării. Tot ce a ţinut de noi, am făcut. Am plătit partea noastră de cofinanţare, ne-am respectat contractul, era cazul şi şi-l respecte şi ei”, a declarat pentru „Replica” viceprimarul oraşului Ovidiu, Doru Cumpănaşu.

De precizat că mai bine de jumătate dintre cei care şi-au ridicat case în acest cartier, beneficiari ai Legii 15 /2003 (privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, republicată în 2014) s-au mutat deja, având branşamente provizorii pentru alimentarea cu curent electric, sub formă de „organizare de şantier”.

După cum menţionam şi în alte articole publicate în „Replica”, pe lângă problema curentului electric, ar mai fi de rezolvat problema canalizării. De menţionat faptul că sistemul de canalizare există pe străzi, însă este total nefuncţional, dat fiind că încă nu a fost preluat de SA RAJA SA, pentru a putea prelua apele uzate. Atât locuitorii cartierului aşteaptă rezolvarea acestei probleme, cât şi administraţia locală, pentru a putea trece mai departe la turnarea asfaltului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367