REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Enel blochează lucrările la drumul care leagă Constanţa de Năvodari. Riscăm să pierdem bani europeni!

Enel blochează lucrările la drumul care leagă Constanţa de Năvodari. Riscăm să pierdem bani europeni!

Replica API 28 noiembrie 2014 | 00:00 217

Chelaru: Trebuie să deblocheze lucrările

Chelaru: Trebuie să deblocheze lucrările

Lucrările pentru modernizarea drumului Năvodari - Constanţa trenează de mai bine de o lună de zile. De vină ar fi compania ENEL. Aceasta întârzie semnarea contractului de subtraversare a reţelelor electrice. Deşi există o înţelegere verbală, societatea care execută lucrările are nevoie de un act oficial pentru a merge mai departe.

Până în urmă cu câteva zile, reprezentanţii ENEL solicitau firmei care execută lucrările la drumul ce leagă Năvodari de Constanţa plata integrală a intervenţiilor legate de subtraversare, în valoare de 3,4 milioane lei. Săptămâna trecută, însă, părţile au ajuns la o înţelegere, şi anume ca banii să fie plătiţi în tranşe. Numai că, nu este de ajuns o înţelegere verbală, iar ENEL întârzie semnarea contractului. „Sunt mari probleme cu ENEL pentru că, la momentul acesta, de o lună şi jumate, nu s-a decis cum să lucreze cu societatea care a câştigat execuţia lucrărilor. În sensul că, până acum îşi doreau neapărat să primească toţi banii, adică undeva la 34 miliarde lei vechi, în contul ENEL, şi apoi compania să-i dea societăţii, să-i întoarcă, aşa încât să fie ca o investiţie a ENEL. Nici o societate nu are atâţia bani, dintr-o dată, niciodată. ENEL n-a înţeles să lase societatea să plătească în tranşe. Concluzia finală, de vreo două zile am înţeles că s-a înţeles la plată în tranşe, dar nu s-a semnat nimic, nu s-a făcut un contract. Sper că vor ajunge la un numitor comun”, a precizat, pentru „Replica”, Florin Chelaru, viceprimarul din Năvodari. Acesta a mai precizat că nu va sista lucrările la drumul Năvodari-Constanţa, asta pentru că speră ca ENEL să semneze documentul. „Nu se sistează lucrările, trebuie să înţeleagă că trebuie să deblocheze lucrările. Nu se poate să nu deblocheze. Nu pot plăti 34 miliarde dintr-o dată. Plăteşte în tranşe, se fac lucrări, se decontează de către UE şi se plătesc”, a conchis Chelaru. De precizat că, dacă ENEL insistă să nu cadă la un acord, cel mai sumbru scenariu este pierderea fondurilor europene alocate acestui proiect.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614