REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ENEL, cel mai reclamat furnizor de servicii din Constanţa

ENEL, cel mai reclamat furnizor de servicii din Constanţa

Replica API 7 mai 2014 | 00:00 298

Perifan, noul şef al Protecţiei Consumatorilor, a intrat "în pâine"

Perifan, noul şef al Protecţiei Consumatorilor, a intrat "în pâine"

Mihai Perifan este, începând cu 1 mai, noul comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa. Şeful instituţiei a preluat atribuţiile de la Nicolae Timoaşcă, căruia i-a expirat delegarea. Perifan este constănţean, a lucrat în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Bucureşti şi este de meserie economist. Şi-a dorit foarte mult să revină la Constanţa, pentru a fi mai aproape de familia sa, acesta fiind şi motivul pentru care a acceptat propunerea de a conduce Comisariatul Judeţean. "Este o provocare", ne-a spus comisarul şef adjunct.

"Am fost detaşat de la Direcţia de Finanţe Publice, sunt fiscalist de meserie, economist. Am acceptat propunerea de a conduce instituţia din dorinţa de a fi în oraşul Constanţa, pentru că sunt de aici şi, în ultima perioadă, nu mi-a fost foarte uşor cu naveta, mai ales că familia mea locuieşte în Constanţa şi avea nevoie de sprijinul meu. Fiind acolo, nu prea puteam să o ajut", a declarat, pentru "Replica", Mihai Perifan. La doar câteva zile de la numirea sa în funcţie, comisarul şef adjunct spune că a intrat în pâine şi, până la acest moment, nu s-a confruntat cu probleme. "E o provocare pentru mine, o activitate nouă, deja am intrat în pâine, am început să preiau sesizările. Sunt în perioada de acomodare, de adaptare la noile cerinţe. Nu mi s-a părut nimic foarte greu, sunt destul de familiarizat cu controalele operative, nu am întâmpinat probleme", a completat Perifan. Care sunt priorităţile imediat următoare? "Prioritatea numărul unu este să răspundem cu promptitudine la toate reclamaţiile care se fac cu privire la sfera de cuprindere a activităţii. Lucrăm pe tematicile naţionale care ne sunt comunicate de către regionala Sud Est Galaţi şi stabilită la nivel naţional, de ANPC, şi multe din ele sunt pe specificul zonei. Dacă apar reclamaţii multe pe un anumit serviciu, se constituie tematică şi pornim în control. O să se facă acţiuni de supraveghere a pieţei, acţiuni de informare a cetăţenilor, pentru că trebuie să fie informaţi să aibă o atitudine vigilentă faţă de calitatea produsului pentru a elimina practicile neconforme", a adăugat noul şef al CJPC. Ce reclamaţii a preluat Comisariatul în ultimele zile? Cele mai multe vizează compania care furnizează energie electrică, în speţă Enel, dar sunt şi sesizări formulate de consumatori cu privire la egenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică. "Sunt reclamaţii complexe cu privire la cei care furnizează energie electrică, de la Enel. Sunt multe reclamaţii în ultima perioadă. Dar şi sesizări care-i vizează pe agenţii economici care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, cazare, mai ales că a fost perioada de minivacanţă. Unele se confirmă, altele nu. De exemplu, cineva a reclamat că a găsit un gândac într-o pizza pe care nu a putut să-l arate nimănui. L-a găsit la ultima feliuţă. Discutând colegii mei cu şefii de sală, aceştia au spus că reclamantul a avut o atitudine mai necorespunzătoare şi a ameninţat cu plângerea la OPC, iar el, de fapt, nu voia să plătească consumaţia. Sau cineva a făcut sesizare că i-a fost frig în cameră. După ce a stat trei zile, a patra zi a reclamat că i-a fost frig. Colegii mei care au mers în control au spus că agentul economic care opera cazarea a pus în vederea clientului condiţiile, care sunt şi afişate. Suntem obligaţi să dăm curs la orice sesizare", a încheiat Mihai Perifan.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218